Raimondas Žutautas pasiilgo trenerio darbo © Eurofootball.lt
Europos čempionato Lenkijoje ir Ukrainoje kovos ne tik kursto futbolo aistruolių emocijas, bet ir kelia sentimentus specialistams. Nors nepraėjo nė metai, kai Raimondas Žutautas su trenksmais paliko Lietuvos futbolo rinktinę, aukščiausio lygio futbolo spektakliai pažadino 39 metų trenerio nostalgiją.

„Europos pirmenybės pasibaigs ir pradėsiu dairytis darbo“, - planavo R. Žutautas.

Buvęs futbolininkas ėmė lankyti trenerių kursus UEFA „Pro“ licencijai gauti. Šis statusas jam leistų bet kurioje pasaulio šalyje, bet kurio lygio klube. Tiesa, mokslai dar truks ne vieną mėnesį. Drauge su Arminu Narbekovu ir kitais žinomais šalies futbolo specialistais mokslus kremtantis buvęs Lietuvos rinktinės treneris klauso žinomų UEFA lektorių paskaitų.

„Tiesa, ne viską mes taip be abejonių priimame. Būna, kad ir pasiginčijame, bet iš tiesu, naudos iš tų paskaitų yra nemažai“, - pasakojo R. Žutautas.

Buvęs Lietuvos ekipos vairininkas nesitiki, kad gavus šią licenciją jį užgrius žinomų klubų pasiūlymai, tačiau diplomas suteiktų tam tikrų privalumų.

Paklaustas, ar jau spėjo išsiilgti trenerio darbo, R. Žutautas atsakė:

„Pasiilgau. Pusė metų poilsio – pakankamai ilgas laiko tarpas. Ypač, kai futbole praleidau visą savo ligšiolinį gyvenimą“.