Iniesta: mes nežaidžiame nuobodžiai - futbolas negali būti gražus, kai varžovai tik ginasi © Eurofootball.lt
Andresas Iniesta tikina, kad Ispanijos rinktinei tenkančius kaltinimus dėl nuobodaus futbolo reikėtų peradresuoti pernelyg gynybinę taktiką pasirenkantiems varžovams.

Vicente Del Bosque auklėtiniai pretenduoja tapti pirmąja komanda, laimėjusia net tris didžiuosius turnyrus iš eilės: 2008 metais triumfuota Europos čempionate, 2010-aisiais - planetos pirmenybėse, o šįmet jau pasiektas žemyno čempionato pusfinalis.

Visgi pastaruoju metu ispanai susilaukia kritikos dėl "tiki taka" žaidimo stiliaus, kuris dažnai virsta nesibaigiančiu kamuolio perdavinėjimu savoje aikštės pusėje.

Iniesta tokią kritiką atmetė: "Ne visiems patinka tie patys dalykai, ne visuomet galima susitarti. Tačiau reikia suprasti tai, kad kai viena komanda atakuoja, o kita tik ginasi ir nepalieka laisvų plotų, futbolas negali būti toks gražus kaip kad abiems ekipos atakuojant ir mėginant laimėti.

"Mes turime savo stilių, kuris mums atnešė puikias pergales. Gerbiu kitas nuomones, bet prieš kelerius metus toks futbolas pakreipė Ispanijos rezultatų kreivę visai kita linkme."

"Barcelona" futbolininkui pritarė ir Del Bosque: "Žinoma, mes nenorime stagnuoti. Norime judėti į priekį, o iškovoti trofėjai tą įrodo. Turime savo stilių, jis patinka ne visiems, bet daug žmonių tiesiog ieško priekabių."