Graikų pasaka baigėsi: Vokietija keliauja į Euro 2012 pusfinalį (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Užsitęsusi Graikijos futbolo pasaka Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje ir Ukrainoje baigėsi penktadienį - Gdanske vykusiose ketvirtfinalio rungtynėse Euro 2004 čempionus iš tolimesnės kovos dėl trofėjaus eliminavo viena turnyro favoričių - Vokietijos rinktinė.


AFP nuotr.

Treneris Joachimas Lowas pakeitė visą vokiečių puolimo trejetą (vietoje Thomaso Mullerio, Lukaso Podolskio ir Mario Gomezo aikštėje pasirodė Marco Reusas, Andre Schurrle bei Miroslavas Klose), tačiau tai nesutrukdė praėjusio Europos čempionato finalininkams sklandžiai atrasti kelių varžovų vartų link.

Vis dėlto sėkmę pasikinkę ir, kaip visuomet, į gynybą sulindę Fernando Santoso auklėtiniai sugebėjo išlaikyti savo vartus sausus beveik iki kėlinio pabaigos.

Mačą gyvai stebėjusios Angelos Merkel džiaugsmui komandos kapitonas Philippas Lahmas 39 minutę smūgiu iš už baudos aikštelės ribų nuginklavo visą dvikovą neužtikrintai atrodžiusį vartininką Michalį Sifakį - 1-0.

Atakuojantį futbolą mėgstantys gerbėjai turėjo griebtis už galvų, kuomet po pertraukos vieną iš retų kartų graikams perėjus į Vokietijos vienuolikės pusę apmaudžiai gynyboje "snūstelėjo" Jerome'as Boatengas, o tuo pasinaudojęs Georgios Samaras išlygino rezultatą.

Tikriausiai daugeliui per kūną perėjo šiurpas: Graikija ištemps iki 11 metrų baudinių, kuriuos, žinoma, laimės, o tada jiems liks tik dvi rungtynės, po kurių Giorgos Karagounis vėl kels nugalėtojų taurę aukštai virš galvos.

Tokiam scenarijui griežtus tris "ne" tarė supykę Sami Khedira, Klose ir Reusas vieną po kito "suleidę" tris šūvius į "sugedusį graikišką autobusą".

Susitikimo pabaigoje teisėjas Damiras Skomina už netyčinį Boatengo žaidimą ranka baudos aikštelėje skyrė smūgį nuo 11 metrų žymos, kurį realizavo Dimitrios Salpingidis.

Pastarasis įvartis graikams buvo ypatingai svarbus, nes jiems pavyko pakartoti savo rezultatyvumo rekordą per vieną mačą Europos čempionatų istorijoje.

Vokietija Euro 2012 pusfinalyje susikaus su Anglijos - Italijos poros nugalėtoju, kuris paaiškės sekmadienį vėlai vakare.

Vokietija 4 - 2 Graikija
39' [1 - 0] P. Lahm
55' [1 - 1] G. Samaras
61' [2 - 1] S. Khedira
68' [3 - 1] M. Klose
74' [4 - 1] M. Reus
89' [4 - 2] D. Salpingidis (iš 11 m. baudinio)

Svarbiausi epizodai:



Išsami analizė: