Antrajame ketvirtfinalyje pergalė žadama Vokietijai © Eurofootball.lt
Antrasis Europos futbolo čempionato ketvirtfinalis penktadienį, Gdansko stadione. Komandų kelias link lemiamų kovų buvo skirtingas. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Vokietija – 1,35; Lygiosios – 4,70; Graikija – 10,00

2004 metų žemyno pirmenybėse triumfavo Graikija. Tuo tarpu Vokietija laimėjo Europos futbolo čempionatą tris kartus ir yra nusitaikiusi į ketvirtąjį titulą.

Graikai niekada nepasižymėjo įspūdingu kamuolio žongliravimu, niekada neįmušdavo daug įvarčių, tačiau visuomet kovoja kaip lygūs su lygiais su bet kokiais oponentais. Grupės A varžybas graikai pradėjo su šeimininkais lenkais ir jau pirmajame kėlinyje praleido įvartį, vėliau liko dešimtyje, tačiau nepasidavė ir iškovojo vieną tašką. Rungtynėse su Čekijos rinktine praleisti du greiti įvarčiai ir atsitiesti nepavyko. Galiausiai teko susikauti su grupės favorite Rusija ir būtinai reikėjo pergalės. Graikai pademonstravo savo geležinę gynybą, išnaudojo vieną turėtą progą ir įšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį.

Praeito finalo dalyviai vokiečiai pareiškė, kad jie atvyksta laimėti Europos pirmenybių, pirmą kartą po 1996 metų triumfo. Komanda ne be pagrindo švaistosi skambiais pareiškimais. Stulbinami rezultatai per atrankos varžybas, kuriose vokiečiai laimėjo visus 10 susitikimų. Mirtininkų grupėje B buvo susirinkusi verta pagarbos kompanija – Pasaulio vicečempionai olandai, visuomet pavojingi portugalai ir kovingieji danai. Visos šios kliūtys nebuvo baisios Vokietijai ir iškovotos trys pergalės iš trijų galimų padėjo užtikrintai žengti į ketvirtfinalį.

Be abejonės, graikai uoliai ginsis ir lauks savo šanso kontratakuoti, nes žaisti atviro futbolo prieš Vokietiją turbūt nesiryžtų niekas. Kita vertus Vokietija turės pasitelkti visą atakuojančią išmonę, norėdama pralaužti tankią graikų gynybą.

Europos futbolo čempionatas 2024 spėlionė