Rusų deputatai puolė žaidėjus, spauda D.Advocaatą išvadino "balvonu" © Eurofootball.lt
Graikai pasiuntė Rusijos rinktinę namo. Lietuvių varžovai 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankoje pateko į „Euro 2012“ ketvirtfinalį, sensacingai įveikę save favoritais jau apsiskelbusius rusus.

Rusai neslėpė, jog į „Euro 2012“ atvažiavo vėl užkariauti Europos.

Per nacionalinės šventės dieną Varšuvos gatvėmis pražygiavo net 20 tūkst. Rusijos rinktinės gerbėjų. Stadione per kiekvieną mačą jie išvyniodavo milžinišką vėliavą su grėsmingu imperiniu kumščiu.

Olando Dicko Advocaato treniruojama komanda iki dvikovos su graikais nebuvo pralaimėjusi 16 rungtynių iš eilės.

Didybės mitu nuolat maitintiems ir juo įtikėjusiems Rusijos rinktinės gerbėjams susitaikyti su realybe nebuvo taip lengva. Po mačo su graikais jie kibo į atlapus net patiems savo futbolininkams.

„Prabėgus porai valandų po mačo rinktinės viešbutyje tapau atsitiktiniu nepadorių scenų žiūrovu. Girti, chamiški ir ypač pasiturintys sirgaliai (kiti negali gyventi šiame viešbutyje, kur kambarys kainuoja apie 600 eurų už naktį) tiesiai į akis užgauliojo ir žemino žaidėjus, - pasakojo „Sovietskij Sport“ korespondentas iš Varšuvos.

"Šių elitinių svečių statusas, regis, buvo toks aukštas (vienas iš jų gyrėsi Valstybės Dūmos deputato titulu), jog net Rusijos futbolo federacijos saugos tarnybos atstovai negalėjo nieko padaryti. Todėl futbolininkams Andrejui Aršavinui ir Romanui Šaronovui teko patiems ginti savo garbę ir orumą. Nedaug trūko iki muštynių“.

„Tai, kad mes nepateisinome jūsų vilčių, yra jūsų pačių problemos“, - po šio incidento aiškino rinktinės kapitonas A.Aršavinas.

„Mirusi rinktinė, - reziumavo dienraštis „Sovietskij Sport“. - Mūsų komanda nepateko į ketvirtfinalį iš pačios silpniausios grupės. Tai - normalus rezultatas. Mūsų rinktinei. Vidutiniškai pagal Europos standartus rinktinei. Pažiūrėkime teisybei į akis ir vieną kartą pripažinkime: ši rinktinė sužaidė pagal savo galimybes“.
Advertisement

Visa Rusija akimirksniu rado savo nesėkmės atpirkimo ožį. Kaip dažniausiai šioje šalyje nutinka juo tavo svetimšalis - rinktinės treneris D. Advocaatas, kuris vakar iš Varšuvos į namus jau išskrido atskirai nuo Rusijos komandos.

„Balvonas išskrido, didžiuodamasis savimi, - atvirai užgauliojo olandą populiarus Rusijos televizijos futbolo komentatorius Vasilijus Utkinas. - Vienu metu vyko dvi rungtynės, kuriose raudoni žaidė prieš baltuosius, o rezultatas ir ten, ir ten tas pats (Rusija – Graikija 0:1, Lenkija – Čekija 0:1).

Vienintelis skirtumas: mūsų rungtynėse nuolat buvo galima pamatyti vieną mažą savimi patenkintą balvoną, kuris nervingai į viršų traukė savo kelnes. Jeigu nesuprantame apie tą aš kalbu, ir ačiū dievui, nes daugiau jo jau nepamatysite.

Jis sužlugdė savo darbą ir, kaip būdinga balvonams, išskrido, didžiuodamasis savimi, apie ką tiesiai šviesiai ir pranešė“.