V.Urbonas: "Tokiose rungtynėse svarbus pirmas įvartis" (komentarai) © Eurofootball.lt
Po pergalės 2:0 prieš Klaipėdos "Atlantą" Panevėžio "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pažymėjo, jog sudarant startinį vienuoliktuką, galėjo rinktis iš didesnio žaidėjų būrio, mačo metu nesisekė išnaudoti progų, dėl to antrame kėlinyje atsirado įtampa, tačiau, laimei, pavyko išnaudoti porą momentų ir pasiekti pergalę. "Atlanto" vyr. treneris Romualdas Norkus tikėjosi, jog komandos noras, kovingumas kompensuos meistriškumo stoką ir pavyks pasiekti teigiamą rezultatą, tačiau koncentracijos stoka lėmė praleistus įvarčius bei pralaimėjimą.

"Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: "Žvelgiant į turnyro lentelę, komandos yra skirtingose lentelės pusėse. Logiškai mąstant, turime įveikti tą komandą, bet „Atlantas“ stengėsi, žaidžiant su tokiomis komandomis, reikalingas pirmas įvartis, tada jis palengvina žaidimą, nuima tą ūpą nuo priešininkų. Meistriškumo, sėkmės pritrūkdavo gerose situacijose, kartais atrodydavo, jog kamuoliui nėra kur dėtis, tik į vartus skrieti.

Įdėjome daug darbo, komandos, kamuolio judėjimas, žaidimo ritmas buvo. Antrame kėlinyje pasijuto įtampa, rungtynės ėjo į antrą pusę. Džiugu, jog radome tas galimybes ir jas išnaudojome, pasiekėme pergalę. Tai mums labai svarbu, turint galvoje, kaip baigėsi paskutinis išvykos mačas. Žinojome, jog šiandien būtina laimėti. Jau turėjome didesnį žaidėjų pasirinkimą, grįžo ir Aurimas Kučys, ir Yani Urdinov. Jie suteikė solidumo bei kompetencijos mūsų žaidimui. Tai yra teigiami bruožai. Belieka dabar atsikvėpti ir ruoštis artėjančioms namų rungtynėms su „Dainava“.

R. Radavičių ir A. Veličką pakeitėme, nes žvelgiant į jų žaidimo praktiką, tai jie šį mėnesį jos tikrai turi per daug. Jei visos komandos ar dauguma žaidėjų sugebėjo atsipūsti, jie poilsio neturėjo. Per trumpą laikotarpį sužaidė daug rungtynių, ir ne žemesnio, o aukšto, tarptautinio lygio. Norėjosi juos pasaugoti nuo krūvio, trečiadienį laukia namų rungtynės".

"Atlanto" vyriausiasis treneris Romualdas Norkus: "Pirma, norėčiau pasveikinti “Ekrano” trenerį su pergale. Sužaidė gražias rungtynes, su ugnele. Atrodė, jog komanda buvo pasiilgusi futbolo. Mes šiandien buvome pasirinkę taktiką pagal savo galimybes, neturime išskirtinių žaidėjų, kurie galėtų vesti ekipą į priekį. Mes šiandien tikėjomės, jog noras, drausmė, kovingumas kompensuos meistriškumo stoką. Jei būtume galėję išleisti du vartininkus, būtume du išleidę. Pirmą kėlinį mums labai sekėsi, seniai bemačiau, jog tokie patyrę žaidėjai neišnaudotų tokių progų.

Antrame kėlinyje 56 minutę išbėgo Žilvinas Kymantas, turėjo progą pasižymėti. Jei būtų pelnęs įvartį, būtų įdomu. Vis tik tai būtų papildomos emocijos, komanda mobilizuotųsi ir sutelktų išsaugoti rezultatą. Gaila, jog mes kažkurią akimirką neišlaikome koncentracijos, gera komanda tą turėtų daryti. Koncentracijos stoka, praleidi vieną, antrą įvartį. Rungtynės pralaimėtos, negalime niekaip pajudėti iš vietos, tarsi didžiausias inkaras mums neleistų pajudėti".