Nyderlandų spauda po iškritimo iš „Euro 2012“: Cristiano Ronaldo mūsų budelis © Eurofootball.lt
Paaiškėjo dar dvi komandos, kurios pateko tarp 8 geriausiųjų Europoje – Portugalija ir Vokietija. Vietos neiškovojo pasaulio vicečempionai olandai. Nyderlandų žiniasklaida drąsiai reiškia nepasitenkinimą, kol iškritę danai didžiuojasi savo rinktine, o portugalai su vokiečiais triumfuoja.

„Vokietija ketvirtfinalio valdovė“ – skelbia dienraštis „Deutche Welle“. Vokietija didžiuojasi savo rinktine ir trenerio Joachimo Loewo sprendimais. Vienintelis pakeitimas rungtynėse su danais buvo aikštėje nuo žaidimo pradžios pasirodęs Lukašas Podolskis, kuris sužaidė šimtąjį tarptautinį mačą rinktinėje. Būnant vos 27-erių to nepavyko jokiam kitam Europos futbolininkui.

„Tapusi grupės lydere, Vokietija turi realius šansus iškovoti ir titulą“, – optimistiškai į ateitį žvelgia vokiečiai, kurių ketvirtfinalyje laukia graikai.

Vokietija sudaužė danų viltis tęsti pasirodymą čempionate. Jiems tai – „didžiulis nusivylimas“ pripažįsta „Jyllands-Posten“. Žurnalistams gaila dėl iškritimo, bet ne dėl rinktinės žaidimo: „Danijos futbolo berniukai kovojo ir žaidė kaip tik galėjo. Nieko mažiau.“

Danai savo pasirodymą vertina netgi geriausiai per visą jų tarptautinę karjerą. Patekę į mirtininkų grupę, jie džiaugiasi, kad sugebėjo išlaikyti intrigą. O visi kovoję – didvyriai. Europos akyse jie iškovojo pagarbą. „Futbolininkai žaidė iš visos širdies ir nesileido trypiami grupės favoritų“, – apibendrina „Sporten.dk“.

„Gėdingas atsisveikinimas“, – visiškai kitaip savo rinktinės pasitraukimą iš čempionato vertina Nyderlandų spauda. Visų pirma, jie reikalauja stratego Berto van Marwijko pasitraukimo iš savo pareigų. „Paskutiniuose 11 mačų olandai patyrė 7 pralaimėjimus. Tai negali tęstis.“

„The Guardian“ mačą su Portugalija pavadino skerdynėmis, o dublio autorių Cristiano Ronaldo olandų budeliu. „Nyderlandai – Europos čempionato pajuoka“, – rinktinei už prastą pasirodymą žiniasklaida neatleis. Nesėkmės priežastimi laikomi ir per daug egocentriški futbolininkai, nesugebėję suvaldyti individualių ambicijų.

„Christiano Ronaldo gyvas. Jis išgyveno, kad smogtų lemiamus smūgius Nyderlandams“, – taip Portugalijoje garbinamas nacionalinis didvyris. „Antrasis Ronaldo įvartis buvo lyg chirurginis peilis, perpjovęs olandų apelsiną, kuris buvo paliktas kraujuoti mirtininkų grupėje“, – poetiškai apie olandų nesėkmę atsiliepė „Expresso“ dienraštis.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/euro-2012/nyderlandu-spauda-po-iskritimo-is-euro-2012-christiano-ronaldo-musu-budelis-579-227056#ixzz1y7wf5CCB