Nyderlandų treneris Van Marwijkas: prisiimu atsakomybę už pralaimėjimus (FOTO) © Eurofootball.lt
<

Van Marwijko planai nesuveikė (AP)

Nyderlandų rinktinės treneris Bertas van Marwijkas po itin nesėkmingo Europos čempionato atsisakė kalbėti apie savo ateitį.

Iki 2016 metų galiojančią sutartį turinčio patyrusio specialisto auklėtiniai pralaimėjo visus tris B grupės mačus ir pasitraukė iš turnyro jau po pirmojo etapo.

Po paskutinio mačo su Portugalija jis sakė: "Privalėjome laimėti dviejų įvarčių persvara, tad rizikavome ir didelėmis pajėgomis puolėme. Iš pradžių mums sekėsi, tačiau vėliau reikalai pakrypo ne pagal planą.

"Kiekvienas rungtynes pradėjome gerai, ne išimtis buvo ir šis vakaras. Įmušėme greitą įvartį, bet ir vėl nesugebėjome tuo pasinaudoti ir priversti varžovų labiau rizikuoti. Esu už tai atsakingas, tad sutinku, jog šiame čempionate mano darbas nebuvo geras. Tačiau apie ateitį kol kas negalvoju."

Tuo metu Portugalijos rinktinės treneris Paulo Bento kalbėjo: "Nesvarbu individualūs futbolininkų pasirodymai. Didžiuojuosi tuo, ką pasiekėme kaip komanda. Turime savo žaidimo stilių, identitetą ir idėjas. Žaidėjai tai realizuoja praktikoje. Šios rungtynės buvo geriausios iš trijų, bet jau žvelgiame į ketvirtfinalį. Prieš Čekiją tikrai nebus lengva, tad nelaikome savęs favoritais."