Danų svajonės dužo į nepralaužiamą Vokietijos sieną (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

Podolski šios rungtynės buvo 100-osios rinktinėje (Reuters)

Vokietija dar sykį įrodė esanti verta Europos čempionato favoritės statuso. Joachimo Lowo kariauna B grupėje iškovojo trečią pergalę iš eilės, šį sykį 2-1 įveikdama Daniją ir palaidodama varžovų viltis patekti į ketvirtfinalį.

Grupėje vokiečiai su 9 taškais užėmė pirmą vietą ir dėl kelialapio į pusfinalį birželio 22 dieną kausis su Graikija. Tuo metu danai su 3 taškais liko treti, aplenkę tik visus triskart pralaimėjusius Nyderlandus.

Įdomu tai, kad šiame mače Vokietijos ekipos sudėtis buvo jauniausia per Europos čempionatų istoriją - vidutinis futbolininkų amžius siekė 25 metus ir 107 dienas.


Pergalę lėmė jaunojo Benderio (15) įvartis

Nors prieš dvikovą buvo nuogąstaujama, kad vokiečių futbolininkai gali būti atsipalaidavę ir pernelyg nesistengti, tokios kalbos nebuvo pagrįstos. Vokietija dominavo didžiąją laiko dalį ir pagaliau persikels žaisti į Gdanską, kur ir yra komandos bazė - iki šiol į rungtynes tekdavo keliauti didelius atstumus.

Pirmasis įvartis krito 19 minutę, kai po kelių puikių Thomaso Muellerio ir Mesuto Ozilio perdavimų vienas kitam kamuolys buvo atmestas Lukasui Podolski, kuris iš arti nepaliko vilčių vartininkui Stephanui Andersenui.

Nors lygaus žaidimo danams užmegzti nepavyko, jie išnaudojo savo stiprybę - standartines situacijas. Viena jų jau 25 minutę baigėsi išlyginamuoju įvarčiu: Michaelas Krohnas Delhi tiksliu smūgiu galva nuginklavo Manuelį Neuerį.

Iki pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė - ir toliau aiškiai dominavo Lowo auklėtiniai, - bet antrąjį kėlinį Danija pradėjo aktyviai ir galėjo įsiveržti į priekį, bet Jakobas Poulsenas pataikė į virsptą.

Visgi aikštėje po keitimo pasirodžius puolėjui Andre Schuerrle Vokietijos atakos vėl tapo pavojingesnės, o galiausiai 80 minutę pergalingą įvartį pelnė gynėjas Larsas Benderis.

Danija 1 - 2 Vokietija
19' [0 - 1] L.Podolski
24' [1 - 1] M.Krohn-Dehli
80' [1 - 2] L.Bender



B grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, šalis, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Vokietija33005-29
2.Portugalija32015-46
3.Danija31024-53
4.Nyderlandai30032-50