Bukmeikeriai nesiryžta prognozuoti B grupės Olandijos - Portugalijos mačo laimėtojo © Eurofootball.lt
Didžiausia staigmena įvyko ir atkakliausia kova vyksta mirtininkų B grupėje. Kaip ir buvo galima numanyti viskas spręsis paskutiniame ture ir dar visos komandos turi teorinių galimybių patekti į kitą etapą. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Vokietija – 1,70; Lygiosios – 3,40; Danija – 5,80

Vokeičiai jau beveik užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, tačiau negali sau leisti atsipalaiduoti rungtynėse su danais. Danijos rinktinė privalo iškovoti bent tašką, nes pralaimėjimo atveju kitas etapas nebepasiekiamas.

Vieni iš Europos futbolo čempionato favoritų sužaidė geriausias savo rungtynes su olandais ir tai byloja, jog jų forma gerėja su lyg kiekviena diena. Rungtynėse su Danija reikia išlikti budriems, o J.Boateng'o vienų rungtynių diskvalifikacija neturėtų trikdyti ypač gerai sukomplektuotos komandos. M.Gomez'as kol kas pateisina pagrindinio puolėjo statusą ir jis vienas įmušė visus komandos įvarčius. Vokietijos sudėtyje gali įvykti keli pakeitimai, kad pagrindiniai žaidėjai atsikvėptų prieš lemiamas kovas.

Danija sudrebino čempionatą palaužusi Olandijos rinktinę primajame ture, bet jai pritrūko sėkmės rungtynėse su Portugalija. Paskutiniame mače D.Rommedahl'is patyrė traumą, tačiau jį pakeitęs T.Mikkelsen'as labai pagyvino komandos žaidimą ir turėtų būti tinkama pamaina rinktinės veteranui per lemiamą mūšį. Nepaisant to, kaip pasibaigs šis čempionatas mažytė šalis gali didžiuotis, kad kaip lygūs su lygiais kovėsi su Europos grandais.

Matyt, didelių netikėtumų nebus – Vokietija kontroliuos kamuolį, o Danija ieškos progų kontratakoms. Abi komandos įdėmiai seks kitų varžybų situaciją.

* * *

Olandija – 2,65; Lygiosios – 3,35; Portugalija – 2,65


Prieš Europos futbolo čempionatą tarp trijų didžiausių favoritų buvo įvardinama Olandija, tačiau dabar jų galimybės labai miglotos, o Portugalai net pralaimėję gali prasibrauti į ketvirtfinalį.

Žinoma, mažai kas tikėjosi, kad „oranžiniai“ privalės desperatiškai gelbėtis trečiose grupės varžybose; reikia rezultatyvios pergalės ir sėkmingo rezultato kitose rungtynėse. Kol kas komandos gerbėjų neturėtų džiuginti Olandijos demonstruojamas futbolas - bedantis puolimas ir skylėta gynyba - ne toks žaidimas kokio tikimasi iš Pasaulio vicečempionų. Matyt, komandos laukia ženklios permainos neperkopus net ir tokios galingos grupės barjero.

Nepaisant to, kad C.Ronaldo yra viso labo savo paties šešėlis, Portugalija sugebėjo net tris kartus nuginkluoti Danijos rinktinės vartininką, o su Vokietija garbingai kovėsi ir tik pačioje rungtynių pabaigoje praleido įvartį. Toks rinktinės žaidimas privertė ir fanus patikėti, kad kukliai vertinta Portugalijos ekipa gali nuveikti kažką reikšmingo šiame čempionate. Jau vien išsikapstymas iš tokios galingos grupės bus reikšmingas pasiekimas.

Olandija sieks bent iš dalies reabilituotis prieš savo fanus ir pademonstruoti visai kitokį žaidimą nei per pirmąsias dvejas rungtynes, o Portugalai tikisi palankaus rezultato ir kelialapio į lemiamas turnyro kovas.