Lenkijos spauda: Europos čempionatas - ne mums... © Eurofootball.lt
Pirmosios „Euro 2012“ ketvirtfinalio dalyvės – Graikija ir Čekija. Mažai kas tai galėjo pranašauti. Atrodė, kad rusai ir lenkai lengvai susidoros su šiais varžovais. Tačiau nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui šios komandos turėjo apleisti stadionus nieko nepešusios. Tuo sunkiai gali patikėti ir Rusijos bei Lenkijos žiniasklaida.

„Gazeta.pl“ neslepia nusivylimo: „Mūsų žaidėjai su Čekija kovojo lyg rytojus neegzistuotų. Penkiolika minučių. Po to sugrįžo visi praeities vaiduokliai. Lenkai žaidė taip, lyg norėtų įrodyti, kad Europos čempionatas paprasčiausiai ne mums...“

„Futbolo dievai mums pasiuntė vieną iš lengviausių grupių per čempionato istoriją ir mes nesugebėjome tuo pasinaudoti“, – apgailestauja naujienų svetainė. Lenkai nebesitiki, kad artimoje ateityje jiems pavyks pakliūti į Europos čempionatą, nors nuo 2016-ųjų jį planuojama išplėsti iki 24 komandų. „Sport.pl“ abejoja šviesia rinktinės ateitimi: „Mums teks grįžti ant žemės, žaidimas bus kitoks...“

„Šio mačo buvo neįmanoma pralaimėti. Taip lengvai prarastos galimybės gailėsimės ilgai“, – ašaras liejo ir „Fakt.pl“.

Rusijos skriaudikai čekai maudėsi šlovėje. „Idnes.cz“ citavo legendinį Prancūzijos žaidėją Patricką Vieirą: „Petras Jiračekas buvo tikra komandos širdis. Ne tik pelnė rinktinei įvartį, bet ir suteikė jai jėgos.“

Komandos treneris Michalas Bilekas už pelnytas dvi pergales ir patekimą į ketvirtfinalį gaus 4 mln. eurų premiją. „Mes to nusipelnėme. Kaip ir sakiau, pirmasis čempionato mačas nieko nenusprendžia. Rusai laimėjo prieš mus, bet mes patenkame į kitą etapą, o jie keliauja namo“, – komentavo Čekijos rinktinės treneris.

„Duokit mums Vokietiją!“ – pagautas euforijos rašė „Sport24.gr“.

Triumfavo ir Graikijos žiniasklaida. „Giorgos Karagounio įvartis yra svarbesnis už sekmadienio rinkimus“, – rėžė „Sport24.gr“, nors į finansinės krizės kamuojamos Graikijos valdžios rinkimus su nerimu yra nukrypusios viso pasaulio akys.

„Širdis kaip kumštis“, – rinktine žavėjosi „Sport.gr“. „Tai yra Graikija. Mums reikia pasiekti dugną, kad pakiltume į viršūnę savo širdimi ir siela“, – tęsė „Contra.gr.“ „Duokit mums Vokietiją!“ – pagautas eufortijos pridūrė „Sport24.gr“.

„Graikiška tragedija“, „Negali būti. Ir vėl!“, „Juoda diena Rusijos futbolui“ – priešingai rungtynių su Graikiją baigtį apibendrino Rusijos dienraščiai. Rusai negali patikėti, kad vos saujelę fanų Varšuvoje turėję graikai triumfavo prieš galybę rusų. „Rusai gedi. Gedi ir lenkai, nepatekę į kitą etapą. Kas atsitiko – sunku paaiškinti“, – nesėkmės priežasčių nerado „Kommersant“ žurnalistai.

„Kompravda.eu“ negali patikėti, kad pasikartojo 2002 pasaulio čempionato scenarijus, kai rusai pasitraukė po grupės etapo, nors varžovai buvo silpniausi, kokie įmanoma. „Mk.ru“ įžvelgia simboliką vienintelio įvarčio autoriaus graiko Giorgios Karagounio pavardėje. „Turkiškai „Kara Gun“ reiškia „juoda diena“. Tai kas įvyko buvo juodas humoras! Mes buvome geresni...“ – dienraštis negalėjo nuslėpti kartėlio.

„Kažkuriuo momentu pagavau save galvojant, kad žiūriu draugiškų rungtynių su Lietuva kartojimą (jos baigėsi 0:0, – past.). Tuomet rusai taip pat susikoncentravo į žaidimą centre, ir nuo to priešininkams tapo tik lengviau“, – pažymėjo „Sovetskij sport“ žurnalistas Sergejus Egorovas.