Sensacija: graiko Karagounio įvartis siunčia Rusiją namo (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

Karagounis atliko vienintelį tikslų smūgį (Reuters)

2004 metų dvasia - vis dar gyva. "Autobusą" ties savo vartais pastačiusi Graikijos rinktinė sensacingai 1-0 nugalėjo Rusiją ir eliminavo Dicko Advocaato komandą iš Europos čempionato.

Pirmą kartą per 17 pastarųjų rungtynių pralaimėję rusai visą mačą turėjo iniciatyvą, tačiau nesugebėjo pralaužti tankios varžovų gynybos. Tuo metu graikai sau įprastu stiliumi realizavo vieną iš vos kelių susikurtų progų - 45 minutę pasižymėjo Giorgas Karagounis, - o per likusį laiką net neprileido varžovų arčiau savų vartų.

A grupėje pirmą vietą užėmė Čekija (6 tšk), o Graikija ir Rusija iškovojo po 4 taškus, tad lemtingas faktorius buvo tarpusavio rungtynių rezultatas.


Rusai šaudė tuščiais šoviniais (AP)

Rusijai nepadėjo ir įspūdinga statistika: per tris dvikovas jie vidutiniškai kontroliavo kamuolį 56% laiko, atliko net 52 smūgius, iš kurių 24 skriejo į vartų plotą. Tuo metu graikai, per pirmuosius du mačus surinkę vos tašką, buvo laikomi absoliučiais autsaideriais, tačiau paneigė prognozes išnaudodami stipriąsias savo savybes.

Graikijos rinktinė, kuriai buvo būtina pergalė, rungtynes pradėjo gana aktyviai - jau pirmosiomis minutėmis vartininkas Viačeslavas Malafeevas atrėmė Karagounio smūgį galva, bet netrukus Rusija perėmė iniciatyvą.

Visgi, nepaisant Andrejaus Aršavino ir Jurijaus Žirkovo smūgių, didelės grėsmės prie graikų vartų nebuvo, o jau per pirmajame kėlinyje arbitro pridėtą laiką smogė graikai: tas pats Žirkovas nesugebėjo išmušti kamuolio, o tuo pasinaudojęs veteranas Karagounis išvedė komandą į priekį.

<

Triumfas greta ašarų (AP)

Antrajame kėlinyje vis dar jautėsi rusų sutrikimas, o baudos aikštelėje pargriautas Karagounis turėjo svarių argumentų arbitrui dėl neskirto 11 metrų baudinio ir parodytos geltonos kortelės už vaidybą.

Rusija visomis išgalėmis mėgino spausti varžovus, bet pavojingiausią progą sukūrė graikai, kai po baudos smūgio Georgios Tzavelas pataikė į virpsto ir skersinio sandūrą. Kitoje aikštės pusėje pačioje rungtynių pabaigoje sėkmė nusisuko nuo Romano Širokovo, kurio galva smūgiuotas kamuolys praskriejo pro pat virpstą.

Graikai atsilaikė ir triumfavo mintyse spėliodami, su kuo iš B grupės susitiks ketvirtfinalyje: Vokietija, Portugalija ar Nyderlandais.

Graikija 1 - 0 Rusija
45' [1 - 0] G.Karagounis




A grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, šalis, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Čekija32 0 1 4-56
2.Graikija31 1 1 3-34
3.Rusija31 1 1 5-34
4.Lenkija30 2 1 2-32