Ispanai su Torresu priešakyje nepaliko vilčių Airijai (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį vakarinėse C grupės rungtynėse paaiškėjo pirmoji komanda, netekusi teorinių vilčių patekti į Europos čempionato atkrintamąsias varžybas.

Ja tapo Airijos nacionalinė rinktinė, 4-0 sutriuškinta Europos ir Pasaulio čempionų ispanų, kurių gretose pirmaisiais smuikais griežė Fernando Torresas ir Davidas Silva.


AFP nuotr.

Visas rungtynes akivaizdžiai dominavę Vicente del Bosque auklėtiniai įsiveržė į priekį pačioje mačo pradžioje - jau 4 minutę pasinaudojęs atlaidžiu varžovų gynėjų žaidimu kamuolį į Shay'aus Giveno ginamų vartų tinklą pasiuntė Torresas.

Pirmajame kėlinyje Ispanija turėjo daugybę progų padvigubinti persvarą, tačiau tai pavyko padaryti tik po pertraukos, kuomet 49 minutę techniškai suklaidinęs tris airius pasižymėjo "Man City" atakų organizatorius Silva.

70 minutę savo antrąjį Euro 2012 tikslų smūgį atliko vienas prieš vartininką išbėgęs Torresas, o galutinį tašką padėjo po keitimo pasirodęs Cescas Fabresasas.

Verta pastebėti, jog pastariesiems dviems įvarčiams rezultatyvius perdavimus atliko Silva.

C grupėje ispanai su kroatais yra surinkę po keturis taškus ir tarpusavyje aiškinsis santykius antradienį, o du taškus turintys italai, norėdami patekti į atkrintamąsias varžybas, privalės laimėti ir laukti palankaus rezultato pagrindinių varžovų mače.

Ispanija 4 - 0 Airija
4' [1 - 0] F. Torres
49' [2 - 0] D. Silva
70' [3 - 0] F. Torres
83' [4 - 0] C. Fabregas