Italijos ir Kroatijos mūšyje - kovingos lygiosios (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį Lenkijos Poznanės mieste sužaistose Euro 2012 C grupės rungtynėse Italijos ir Kroatijos nacionalinės rinktinės pasidalino po tašką - kovingos lygiosios 1-1.


AP nuotr.

Pirmajame kėlinyje geriausią progą pasižymėti turėjo vienas prieš vartininką atsidūręs 'azzurri' saugas Claudio Marchisio, tačiau tiek pirmą, tiek pakartotinį Turino "Juventus" futbolininko bandymą puikiai atrėmė Stipe Pletikosa.

Vis dėlto netrukus italai įsiveržė į priekį, kuomet apie savo meistriškumą preciziškai atlikti neatremiamus baudos smūgius priminė veteranas Andrea Pirlo.

Po didžiosios pertraukos Slaveno Biličiaus auklėtiniai išlygino žaidimo kontrolę, o rezultatą pavyko atstatyti 72 minutę - Ivanas Striničius iš krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelę Mario Mandžukičiui, kuris šūviu iš arti nepaliko šansų "Gigi" Buffonui.

Verta pastebėti, kad tai buvo jau trečiasis kroato įvartis čempionate. Jis snaiperių klasifikacijoje pavijo vokietį Mario Gomezą ir rusą Alaną Dzagoevą.

Paskutiniame grupės mače du taškus surinkę italai susigrums su grupės autsaideriais vadinamais airiais, o kroatai, savo sąskaitoje jau turintys keturis taškus, bandys įkąsti Europos ir Pasaulio čempionams ispanams.

Italija 1 - 1 Kroatija
39' [1 - 0] A. Pirlo
72' [1 - 1] M. Mandzukic