C grupėje pergalės žadamos Italijai ir Ispanijai © Eurofootball.lt
Pirmasis turas C grupėje jokių staigmenų nepateikė. Šio turo mačuose taip pat yra aiškūs favoritai, o kas bus išvysime jau šįvakar. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Italija – 2,30; Lygiosios – 3,15; Kroatija – 3,30

Rungtynės iš pirmo žvilgsnio atrodo ne daug ką žadančios. Italijos futbolininkai privalo laimėti šį susitikimą, tačiau pastaruosius tris kartus jie nusileido Kroatijai ir šis mačas tikrai nebus tiesiog pasivaikščiojimas parke.

Italai žaidė tikrai gerai prieš Ispanijos komandą, bet tris gynėjus įveikti kur kas paprasčiau nei susitelkusią Kroatijos rinktinės gynybą. Komandos treneris pabrėžė, jog pakeitimai sudėtyje nėra numatyti - tam kad ekipa įgautų stabilumą. Įdomu kaip mėlynųjų rinktinė atrodys atakuojančios komandos vaidmenyje - kad jie moka griauti mes jau galėjome įsitikinti.

Kroatijos futbolininkai išties puikiai pasiruošė šioms Europos futbolo pirmenybėms ir rungtynės su Airija buvo vos pirmasis žingsnis. Jie puikiai supranta, kad gali palaužti bet kurį varžovą, nes pasitikėjimo savo jėgomis jiems nestinga. Be jokios abejonės, Lukas Modričius yra rinktinės dirigentas aikštelėje ir tikras kroatų lyderis.

Nuo gynybos linijos iki puolimo kroatai atrodo puikiai, tačiau jeigu jie nori išsikapstyti iš C grupės jie privalo įveikti Italus, kadangi Pasaulio ir Europos čempionė Ispanija ne ta komanda, kuri rengiasi atiduoti bent tašką.

* * *

Ispanija – 1,24; Lygiosios – 5,80; Airija – 13,50

Vėlgi susitikimas, kuriame abi komandos sieks pergalės, tačiau ispanų žaidėjų pavardės atrodo leidžia jiems tikėtis lengvų trijų taškų.

Ispanija – dominuojanti pasaulio futbolo jėga privalo laimėti prieš Airijos rinktinę. Jokia kita vieta apart pirmosios grupėje jų netenkina, o prarasti du taškai prieš Italijos komandą sumenkino jų galimybes triumfuoti C grupėje. Kūrybiškumo šiai komandai iš ties netrūksta, tačiau iš rikiuotės iškritus pagrindiniam puolėjui D.Villai nepakanka užtikrinto įvarčių mūšėjo.

Giovanni Trapattoni pažymėjo, kad jo komandos žaidimas rungtynėse su Kroatija buvo labai prastas ir tai reiškia, kad treneris tikisi geresnio jų žaidimo ateityje. Komandos pagrindą sudaro veteranai, kurie tikrai nepasimes per lemiamas varžybas. Apmaudus pralaimėjimas pirmajame ture apkartino airių šansus prasimušti į tolimesnį etapą.

Airiai nebeturi ko prarasti, nes pralaimėję šias rungtynes užsitikrintų ankstyvą kelialapį namo, tad galime tikėtis atviro atakuojančio futbolo iš abiejų rinktinių.