Bilietas į Anglijos ir Prancūzijos mačą Ukrainoje - vos 5 eurai © Eurofootball.lt
Europos čempionatas ukrainiečiams nesiklosto taip, kaip tikėtasi optimistinėse prognozėse.

Lvovo, Donetsko ir Charkovo miestuose vykstančiuose mačuose net per televizijos ekranus matyti šimtai tuščių vietų. To pavyksta išvengti tik Kijeve, kur rungtyniauja šeimininkų komanda.

Įdomu tai, kad visi bilietai seniai parduoti, o į kiekvieną vietą stadione pardavimo metu aplikavo kone 10 žmonių iš viso pasaulio.

"EuroFootball.lt" kalbinti ukrainiečiai šio paradokso priežastimi įvardija perdėtus vietos gyventojų lūkesčius: tikėdamiesi užsieniečių antplūdžio, jie įsigijo dešimtis bilietų ir siekė juos perparduoti juodojoje rinkoje gerokai didesne kaina.

Tačiau tai atsisuko prieš juos pačius: į tolimą valstybę, kurioje nakvynė anaiptol ne prabangaus viešbučio sąlygomis kainuoja šimtus eurų, gerbėjai keliavo gerokai vangiau nei į kitą turnyro šeimininkę Lenkiją. Problemų kelia ir chaotiška transporto sistema - traukinys nuo Varšuvos iki Lvovo keliauja net 11 valandų, be to, reikalingas persėdimas. Automobiliu kelionė truktų perpus trumpiau, tačiau išsinuomota transporto priemone kirsti sienos negalima.

Dėl šių bei kitų priežasčių nėra tokios didelės paklausos perparduodamiems bilietams.

Įdomu tai, kad prieš pat mačą tarp Anglijos ir Prancūzijos rinktinių bilietą buvo galima įsigyti net už juokingą 5 eurų (~ 17 Lt) sumą.