Vokietija - visa galva aukštesnė už Nyderlandus (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

Gomezas pelnė abu Vokietijos rinktinės įvarčius (AP)

Nyderlandai - ant bedugnės krašto. Pasaulio vicečempionai pralaimėjo ir antrąjį Senojo žemyno pirmenybių B grupės mačą, šį sykį - 1-2 Vokietijai.

Vokiečiai dominavo didžiąją laiko dalį ir pelnytai įveikė 'oranžinius', kurių žaidimas ne iš tolo nepriminė gerbėjams įprasto dinamiško, kūrybingumo ir rezultatyvaus futbolo. Tuo metu Joachimo Lowo komanda įrodė esanti verta favoritės etiketės - Die Mannschaft tiesiausiu keliu žengia ketvirtfinalio link, nors dėl komplikuotos situacijos turnyrinėje lentelėje vieta ten dar nėra garantuota.

Vilčių dar neprarado ir olandai. Paskutiniame ture Berto van Marwijko auklėtiniai privalo įveikti Portugaliją ir tikėtis, kad Vokietija nugalės Daniją. Tokiu atveju Nyderlandai, Portugalija ir Danija surinktų po lygiai taškų, o antrosios vietos likimas paaiškėtų žvelgiant į įvarčių santykį.


R.van Persie - olandų įvarčio autorius (AP)

Visgi Europos čempionatų istorijoje kol kas nei viena rinktinė neprasimušė iš grupių etapo pralaimėjusi pirmąsias dvejas rungtynes.

Rungtynių pradžia olandams nieko blogo nežadėjo: sužaidus vos kelias minutes puikią progą pasižymėti turėjo Robinas van Persie, bet jo smūgis nebuvo tikslus. Vėliau Vokietija perėmė iniciatyvą ir 24 minutę įsiveržė į priekį, kai sulaukęs aštraus perdavimo Mario Gomezas baudos aikštelėje techniškai apsisuko su kamuoliu ir pasiuntė jį į tinklą.

Po šio epizodo Nyderlandai sutriko bei nerado žaidimo ritmo, o Vokietija netrūko tuo pasinaudoti: 38 minutę dar sykį nepatikimai sužaidus 18-mečiui krašto gynėjui Jetro Willemsui Gomezas galingu smūgiu nuginklavo Maarteną Stekelenburgą ir padvigubino pranašumą.

<

Olandai palieka aikštę susikrimtę (AP)

Antrajame kėlinyje Van Marwijkas į aikštę metė Rafaelį van der Vaartą bei Klaasą Janą Huntelaarą. Olandų žaidimas akivaizdžiai pagyvėjo: Van Persie smūgį iš toli atrėmė Manuelis Neueris, o Wesley Sneijderiui keliskart pritrūko tikslumo.

Galiausiai 73 minutę Van Persie tolimu smūgiu sušvelnino skirtumą ir atgaivino viltį, tačiau per likusį laiką išlyginti rezultato olandams nepavyko.

Nyderlandai 1 - 2 Vokietija
24' [0 - 1] M.Gomez
38' [0 - 2] M.Gomez
73' [1 - 2] R.van Persie




B grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, šalis, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Vokietija 22 0 0 3-16
2.Portugalija 21 0 1 3-33
3.Danija2 1 0 1 3-33
4.Nyderlandai2 0 0 2 1-30