Dramatiškame mače Portugalija parklupdė Daniją (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
<

N.Bendtneris siunčia kamuolį į tinklą (AP)

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo neišnaudojo dviejų idealių progų įvarčiui pelnyti, tačiau tai nesukliudė Portugalijos rinktinei po dramatiškos kovos 3-2 nugalėti Daniją.

Atrodė, kad portugalai laimės kur kas paprasčiau: jau pirmajame kėlinyje 25 minutę kamuolį į tinklą po kampinio galva pasiuntė gynėjas Pepe, o 36 minutę tikslų Nani perdavimą iš krašto įvarčiu pavertė puolėjas Helderis Postiga.

Tačiau sensacingai Nyderlandus įveikusi pirmajame ture Danijos rinktinė nepasidavė ir dar iki pertraukos sušvelnino santykį: po puikios atakos į tuščius vartus galva įmušė Nicklasas Bendtneris. Tiesa, šiame epizode neišvengta kontraversijos, mat aukštaūgis žaidėjas keliomis akimirkomis anksčiau stovėjo nuošalėje, kuri vargu, ar galėtų būti pavadinta pasyvia.

Antrajame kėlinyje danai spaudė varžovus siekdami išlyginti

C.Ronaldo žaidimas nedžiugino gerbėjų (AP)

rezultatą, bet galėjo už tai brangiai sumokėti, jei Cristiano Ronaldo būtų demonstravęs sau įprastą žaidimą.

Ispanijos čempionate daugiau įvarčių pelnęs, nei mačų sužaidęs puolėjas dusyk iššoko vienas prieš vartininką, bet sau neįprastu stiliumi taip ir nesugebėjo įmušti. Pirmą sykį ne itin vykusį jo bandymą atrėmė vartininkas, o prieš pat danams išlyginant rezultatą visiškai vienas prieš vartų sargą likęs Madrido "Real" futbolininkas nesugebėjo pataikyti į vartus.

Atrodė, kad Danija tuo pasinaudos - 80 minutę dar sykį galva pusiausvyrą atstatė Bendtneris, - bet 87 minutę C.Ronaldo dar sykį nepataikius į kamuolį jo klaidą ištaisė po keitimo aikštėje pasirodęs ir galingu smūgiu kamuolį į tinklą pasiuntęs Silvestre'as Varela.

Danija 2 - 3 Portugalija
24' [0 - 1] Pepe
36' [0 - 2] H.Postiga
41' [1 - 2] N.Bendtner
80' [2 - 2] N.Bendtner
88' [2 - 3] S.Varela




B grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, šalis, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Vokietija 22 0 0 3-16
2.Portugalija 21 0 1 3-33
3.Danija2 1 0 1 3-33
4.Nyderlandai2 0 0 2 1-30