“Tonybet” lošėjo dienoraštis. Žurnalistas M.Pocius (6 diena) © Eurofootball.lt
Žurnalistas Martynas Pocius toliau dalijasi Europos čempionato prognozėmis (vakarykštį dienoraštį galite perskaityti čia)

Trečia iš eilės teigiama diena atnešė 28,40 Lt pelno. Pirmą kartą šiame čempionate pasiteisino du kombinuoti statymai. Buvau visiškai teisus spėdamas, kad visos keturios A grupės komandos pelnys įvarčius. Taip pat nesuklydau galvodamas, kad Rusijos rinktinė į vartų plotą smūgiuos mažiau nei 8 kartus, o Čekija rungtynėse prieš Graikiją kels daugiau kampinių.

Nepavyko gan optimistinis spėjimas, kad abi vakarykštės dvikovos baigsis lygiosiomis, nors trūko ne taip ir daug. O dar vieną kombinuotą statymą sugadino ypač pražangų nevengę čekai, iš kurių tikėjausi korektiškesnio žaidimo nei iš Graikijos rinktinės futbolininkų. Belieka kaltę suversti dviem greitiems įvarčiams.

Po sunkaus lažybų starto nuotaika gerėja, todėl tikėsiuosi pratęsti sėkmingų dienų seriją, bet šiandien programoje – bene sunkiausiai prognozuojama „mirtininkų“ grupės rungtynės: Portugalija – Danija ir Vokietija – Olandija. Todėl statymai labiau optimistiniai, nes, čia, kaip jau matėme, gali nutikti bet kas.

Balansas: 987,70 Lt

Portugalija – Danija Danija pražangų suminis rez. mažiau < 16.0 ir Vokietija - Olandija Olandija kamuolio kontrolė (%) daugiau > 48.5 (bendras koef. 3.52). Statymas – 20 Lt.

Portugalams nebėra kur trauktis. Po nesėkmės prieš Vokietiją, jie privalo laimėti šiandien, Portugalijos rinktinės stiprybė, niekam ne paslaptis, žaidimas kraštais, išnaudojant C. Ronaldo ir Nani greitį. Vokiečiai prieš portugalus surinko 14 pražangų. Todėl, jei Danijos rinktinės treneris padarys išvadas ir savo dviem atraminiams saugams nurodys drausmingiau laikytis savo pozicijų, iš kurios pirmoje dvikovoje reguliariai pasitraukdavo N. Zimlingas, portugalų pagrindinis ginklas bus apribotas iki minimumo, o koncentruojant gynybą ir neleidžiant žaisti vienas prieš vieną, pražangų tikimybė mažėja.

Olandijos situacija analogiška portugalams: patyrę antrą nesėkmę, jie jau neskubėdami galėtų pradėti pakuotis lagaminus, o sužaidę lygiosiomis dar nepalaidotų mano vilčių išsaugoti išankstinį statymą, kuriuo oranžiniams prognozavau pergalę turnyre. Laimėti nekontroliuojant kamuolio galima, tačiau tai nėra Olandijos rinktinės žaidimo natūra. Žinoma, vokiečiai irgi mėgsta žaisti pirmuoju numeriu, tačiau šiandien jiems plėšytis nėra būtina, tenkins ir lygiosios.

Vokietija - Olandija Vokietija geltonų kortelių suminis daugiau > 1.5 ir Portugalija – Danija Portugalija nepraleis įvarčio (bendras koef. 3.63). Statymas – 20 Lt.

Prieš portugalus vokiečiai surinko 2 korteles. Olandai labai gerus žaidėjus turi ne tik kraštuose, bet ir, skirtingai nei Portugalija, aikštės viduryje, todėl gynybinėms Vokietijos linijoms darbo netrūks, o griaunant varžovus per dažnai, kortelės netruks pasirodyti.

Beveik be klaidų dirbusiai Portugalijos rinktinės gynybai pirmose rungtynėse nepasisekė, o ką gali Danija, irgi jau žino visi. Jei danai šiandien įmuš, beliks prieš juos nusiimti kepurę ir palinkėti sėkmės kitame etape, nes sunku tikėtis, kad, bent kartą nuginklavę varžovų vartininką, jie pralaimėtų.

Vokietija - Olandija tikslus rezultatas 1:1 (koef. 7.00). Statymas – 10 Lt.

Vakar vienas į futbolą nespjaunantis kolega gyrėsi, kad dalyvauja viename čempionato totalizatoriuje ir visų rungtynių rezultatą nurodo identišką - 1:1. Tenka konstatuoti, kad jam ten sekasi labai neblogai, nes visose grupėse išskyrus B bent kartą tokia rungtynių baigtis jau buvo. Iš svetimos patirties mokytis reikia, o „mirtininkų“ grupei irgi jau laikas lygiosioms. Rezultatyvioms!