B grupėje pergalės žadamos Vokietijai ir Portugalijai © Eurofootball.lt
Po truputį įsibėgėja Europos futbolo čempionatas. B grupė yra viena sunkiausiai prognozuojamų, tai patvirtino pirmojo turo dvikovos. Antrasis turas žada dar daugiau intrigų ir įdomių rungtynių. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Portugalija – 1,90; Lygiosios – 3,45; Danija – 4,20

Šios komandos puikiai pažįsta viena kitą, nes abi žaidė vienoje kvalifikacijos grupėje į 2010m. Pasaulio ir 2012 m. Europos čempionatą. Pranašumas priklauso danams su dviem pergalėm ir vienu pralaimėjimu.

Portugalai privalo užvesti savo puolimo mašiną, nes įmušė vos vieną įvartį per pastaruosius keturis mačus, o pralaimėjimas pirmame ture reiškia, kad teisės klysti nebėra. C.Ronaldo buvo nepastebimas per rungtynes su Vokietijos rinktine, tačiau šiose rungtynėse komandos draugai privalo jį maitinti kamuoliais kur kas dosniau, jei planuoja įveikti grupės išsišokėlius.

Danai su griausmu pradėjo pirmenybes, tačiau neskuba sureikšminti šios pergalės, mat komanda, kurią daugelis nurašė dar prieš prasidedant pirmenybėms atvyko į Ukrainą žaisti futbolo ir kovoti dėl patekimo į kitą etapą. Rinktinės pagrindinis puolėjas N.Bendtner'is žais jau 50 rungtynes už nacionalinę komandą, o per pastaruosius keturis susitikimus su portugalais įmušė keturis įvarčius.

Viskas lyg ir byloja, kad danai turi tai ko reikia pergalei pasiekti šiose rungtynėse, tačiau Portugalijos rinktinės: didesnė patirtis, skambios pavardės ir solidus žaidimas su Europos pirmenybių favoritais neleidžia jų nustumti į antrą planą.

* * *

Vokietija – 2,45; Lygiosios – 3,40; Olandija – 2,85

Abi komandos komandos yra pasaulio ketvertuke, abi nepaprastai lengvai peržengė kvalifikacijos etapą į Euro 2012, bet Vokietija laiko visus kozirius savo rankose po pergalės prieš Portugaliją 1-0.

Grupės situacija tapo labai paini po to, kai viena pirmenybių favoričių Olandija netikėtai suklupo rungtynėse su Danijos rinktine. R.van Persie buvo šešėlis to žaidėjo, kuris Anglijos futbolo pirmenybėse išdarinėjo stebuklus ir mušė įvartį po įvarčio. Be abejonės, komandos treneris neapleis atakuojančio futbolo filosofijos per lemtingą susitikimą.

Vokiečių pasiekimai tarptautinėje arenoje yra stulbinantys ir net po ganėtinai vangaus žaidimo pasiekta pergalė pirmajame ture, leidžia manyti, kad jų patekimas į kitą etapą bus tik formalumas. J. Loew'as turi pavydėtiną žaidėjų pasirinkimą ir gali nustebinti „oranžinius“ neįprasta taktika.

Komandos žaidė draugišką susitikimą praėjusį lapkritį , o Vokietija nepaliko vilčių Olandijai 3-0, tačiau mūšis Charkove neturi nieko bendro su anuo susitikimu, nes varžybų kaina nepalyginamai didesnė.