Ševčenko vedami ukrainiečiai įveikė Ibrahimovičiaus švedus (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Pirmadienį vakare sužaistose antrose D grupės rungtynėse Andrėjaus Shevchenko vedama Ukrainos rinktinė rezultatu 2-1 įveikė švedus su Zlatanu Ibrahimovičiumi priešakyje.

Pirmąją pergalę Europos čempionatų istorijoje iškovoję Euro 2012 šeimininkai tapo vienvaldžiais savo grupės lyderiai, mat prieš tai Anglija ir Prancūzija išsiskyrė taikiai 1-1.


AP nuotr.

Pirmajame kėlinyje įvarčių įmušta nebuvo, nors abi komandos turėjo gerų progų pasižymėti - Ibrahimovičius pataikė į virpstą, o ukrainiečių šūviams šiek tiek pritrūkdavo tikslumo.

Po didžiosios pertraukos "Milan" iš Švedijos rinktinės puolėjas Ibrahimovičius smūgiu iš arti išvedė savo šalį į priekį, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, neilgam.

Jau už trijų minučių 35 metų Ukrainos legenda Andrėjus Shevchenko aplenkė gynėją ir po aukšto perdavimo iš krašto galva atstatė susitikimo pusiausvyrą - 1-1.

Netrukus Andreaso Isakssono ginamų vartų tinkle dar karta pabuvojo kamuolys - tas pats Shevchenko vėl galva, šį syk po kampinio, išvedė saviškius į priekį.

Prieš pat teisėjo finalinį švilpuką Eriko Hamreno auklėtiniai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau tiek po keitimo pasirodžiusio Johano Elmanderio, tiek Olofo Mellbergo pavojingi išpuoliai skriejo virš vartų skersinio.

Ukraina 2 - 1 Švedija
52' [0 - 1] Z. Ibrahimovic
55' [1 - 1] A. Ševčenko
61' [2 - 1] A. Ševčenko