“Tonybet” lošėjo dienoraštis. Žurnalistas M.Pocius (4 diena) © Eurofootball.lt
Žurnalistas Martynas Pocius toliau dalijasi Europos čempionato prognozėmis (vakarykštį dienoraštį galite perskaityti čia)

Nepaisant kai kurių Jūsų skeptiškų komentarų, vakar diena pagaliau tapo pirmąja, po kurios dienos balansas buvo teigiamas. Tiesa, laimėta suma nedidelė, tačiau po dviejų nesėkmingų pirmųjų dienų pagaliau ir mano kieme apsilankė šventė. Nors rungtynių baigčių atspėti nepavyko, tačiau Kroatijos rinktinė pateisino lūkesčius ir buvo apdovanota daugiau geltonų kortelių nei Airija bei atnešė 28,50 Lt pelno.

Trečiasis statymas, kuriuo laukiau daugiau nei 2 Ispanijos rinktinės nuošalių bei daugiau nei 30 airių ir kroatų bendrų pražangų, „Tonybet“ lažybų bendrovės buvo anuliuotas, todėl statyta suma buvo grąžinta į mano sąskaitą. Tai irgi galima laikyti savotiška sėkme, nes lyg tyčia ispanai nuošalėje pabuvojo dukart (abu per pirmąjį kėlinį), o suminis pražangų skaičius antrose rungtynėse irgi buvo vos per plauką iki man reikiamo – 30.

Komentuojantiems mano mažas statymų sumas primenu, kad planuoju statyti viso čempionato metu, tad ėmus taškyti didesnes sumas pačioje jo pradžioje, lažyboms nepasisekus, paskirtas biudžetas gali greitai baigtis.

Šiandien pamatysime paskutines dar nematytas komandas. D grupėje jėgas išmėgins Prancūzija – Anglija ir Švedija – Ukraina.

Balansas: 950,80 Lt

Prancūzija – Anglija abi komandos pelnys bent po įvartį ir Ukraina - Švedija Ukraina neįmuš įvarčio (bendras koef. 6.64). Statymas – 10 Lt.

Kada buvo paskutinės rungtynės, kai Švedija iš aikštelės išėjo neįmušusi įvarčio, vargu ar atsimena patys futbolininkai. Šiandien jie privalės mušti, nes likusiose kovose lauks kur kas grėsmingesni varžovai už Ukrainą, kurie per paskutines 6 draugiškas rungtynes tik kartą vartus išlaikė „sausais“. Spręsti apie turnyro šeimininkų dabartinį žaidimą sunku, nes draugiškos rungtynės oficialioms niekaip neprilygsta, tačiau Turkija prieš pat čempionato pradžią pademonstravo, kad Ukrainos puolimą sustabdyti tikrai galima.

Prancūzija ir Anglija jau yra startavusios viename Europos čempionate tarpusavio rungtynėmis - 2004 m. dvikova Portugalijoje buvo įamžinta trimis įvarčiais. Šįkart aikštelėje matysime vos 2 tų rungtynių dalyvius, abu Anglijos gretose – A. Cole‘ą ir S. Gerrardą, todėl istorija lieka tik istorija. Šiandieninės Anglijos rinktinės taktika aiški – žaisti antruoju numeriu ir laukti galimybių kontratakoms. Kaip matėme draugiškose rungtynėse, tai veikė: anglai nors ir sunkiai, tačiau varžovų vartininkus nuginkluodavo. Žinant, kad prancūzų gynybos linija pasitikėjimo nekelia, tikiuosi, kad įvartis į Prancūzijos vartus irgi kris. Tačiau lygiai tą patį galima teigti, kalbant apie smarkiai subyrėjusią Anglijos gynybą, todėl, manau, kad J. Hartui irgi teks traukti kamuolį iš vartų.

Prancūzija - Anglija Prancūzija kamuolio kontrolė>53,5 (koef. 1.85). Statymas – 30 Lt.


Statymas paremtas statistika ir anglų demonstruojama taktika, kurią jau apibūdinau pirmojo statymo aprašyme. Jei per draugiškas rungtynes su tokiomis varžovėmis kaip Norvegija ar Belgija, kamuolio kontrolės santykis buvo, atitinkamai, 56:44 ir 59:41 Anglijos rinktinės nenaudai, tikrai galima tikėtis, kad prancūzai su juo praleis ne mažiau laiko.

Ukraina - Švedija laimės Švedija (koef. 2.85). Statymas – 10 Lt.

Tiesiog tikiu Švedija ir nesutinku su savo kolega Nerijumi Kesminu, kuris savo videobloge prognozuoja lygiąsias. O dar ir siūlomas koeficientas labai malonus akiai.