Jaunimo rinktinės treneris V.Stankevičius: "Įveikėme futbolo šalies komandą" © Eurofootball.lt
Po pergalės prieš Ukrainos komandą Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius gyrė auklėtinius už kovingą ir disciplinuotą žaidimą.

Pergalingą įvartį pelnęs kapitonas Tadas Eliošius nuopelnus skyrė komandos draugams, vartininkas Emilijus Zubas teigė, kad pergalę ekipa pasiekė kaip vienas kumštis. Saugas Martynas Dapkus sakė, kad likus be vieno žaidimo treneriams pavyko žaidimą gerai sustyguoti, o gynėjas Donatas Nakrošius tikino, jog varžovus pavyko pranokti kovingumu.

U-21 rinktinės vyr. treneris Vitalijus Stankevičius:
„Rungtynės buvo labai sunkios. Nors žaidėme namuose, ukrainiečiai vis tiek buvo favoritai. Jie prieš tai nugalėjo vienus lyderių švedus net 6:0. Toks rezultatas pasako apie jų pajėgumą. Bet šiandien vyrai sužaidė labai gerai, atidavė visas jėgas.

Įmuštas greitas įvartis jiems greičiausiai buvo netikėtas. Mes laikėmės savo žaidimo plano, kontratakavome. Su tokia komanda kaip Ukraina žaisti atvirą futbolą būtų labai sunku. Nesuteikėme varžovams erdvės, žaidėme disciplinuotai. Po raudonos kortelės patekome į sudėtingą situaciją, bet perrikiavome gretas ir pasiekėme savo tikslą. Šiandien įveikėme futbolo šalies komandą, Europos čempionato šeimininkę.

Kartu su T.Eliošiumi ir nacionaline rinktine iš Estijos grįžome tik 3 valandą nakties. Sakiau jam, kad žaistų tiek, kiek gali. Jis šiandien atliko savo darbą gerai - buvo komandos atakų lyderis, gerai prilaikė kamuolį. Bet gerai sužaidė visa komanda."

U-21 rinktinės kapitonas, puolėjas Tadas Eliošius:
„Labai džiaugiamės - iškovojome antrą pergalę, pakilome aukštyn turnyro lentelėje. Teisėjas šiek tiek nevaldė situacijos, bet kovėmės, stengėmės iš paskutiniųjų ir laimėjome. Likus be vieno žaidėjo buvo labai nelengva. Manau kad tą raudoną kortelę parodė nepelnytai.

Įvartį pelnė visa komanda, man beliko įmušti į beveik neginamus vartus. Daugiausiai nuopelnų skirčiau E.Veliuliui. Tokia pergalė turėtų pridėti pasitikėjimo savo jėgomis."

U-21 rinktinės vartininkas Emilijus Zubas:
„Ukraniečiams toks pralaimėjimas prieš mažytę Lietuvą tikrai skaudus. Antrajame kėlinyje, gavus raudoną kortelę teko gintis visai komandai nuo puolėjo iki vartininko. Turėjau darbo, bet pasisekė atsilaikyti. Pergalę pasiekėme visi kartu, kaip vienas kumštis."

U-21 rinktinės saugas Martynas Dapkus:
„Atidavėme daug jėgų. Varžovas buvo tikrai stiprus, prieš kelias dienas sutriuškino švedus. Stovykloje buvome itin susikoncentravę., o šiandien stengėmės atidirbti gynyboje ir kontratakose įmušti įvartį. Tai pavyko ir nulėmė tolesnę eigą.
Raudona kortelė kiek išmušė iš vėžių, bet treneris mus gerai sustygavo ir antrajame kėlinyje nepasimetėme. Kartais net atrodė, kad to žaidėjo netrūksta. Kovojome kaip lygus su lygiais iki pabaigos."

U-21 rinktinės gynėjas Donatas Nakrošius:
„Tikėjomės sunkių rungtynių, tokios jos ir buvo. Varžovus pranokome kovingumu. Žaidėme su ukrainiečiais ne tik atrankoje, bet ir Sandraugos turnyre, todėl jų taktiką gerai žinojome. Jie žaidimą grindė vienu aukštu puolėju. Dėl raudonos kortelės galima ginčytis. Tai pakoregavo žaidimą, bet susitvarkėme. Teko atiduoti daug jėgų, pabaigoje jų jau trūko, teko atsimušinėti."