"Tonybet" lošėjo dienoraštis. Žurnalistas M.Pocius © Eurofootball.lt
2012 m. Europos futbolo čempionatas ir 1000 Lt internetinėje “Tonybet” lažybų bendrovės sąskaitoje, kuriuos visas tris savaites kasdien “įdarbinsiu” statydamas už įvairius čempionato įvykius ir stengsiuosi paversti kuo didesne suma - toks trijų savaičių malonumas laukia manęs artėjančioje futbolo šventėje.

Aš esu Martynas Pocius. Kaip juokauja krepšinio srityje dirbantys kolegos - sporto žurnalistas su egzotiška Lietuvos oranžinio kamuolio pasaulyje pavarde. Meilė futbolui gimė po M. Van Basteno įvarčio į tuometinės TSRS vartus 1988 m. Europos čempionate ir teberusena iki šiol. Ją pademonstruoju lankydamasis šalies stadionuose A lygos rungtynėse, išbėgdamas į aikštelę SFL lygoje “Ozo tapyrų” gretose bei bene 14 metų palaikydamas Londono “Chelsea”.

Lažybos man taip pat toli gražu nėra svetimos. Tiesa, iki šiol kur kas dažniau pralošiu, nei išlošiu, Mėgstu pakankamai “beprotiškus” statymus – didžiausią savo laimėjimą pavyko “nusinešti” atspėjus, kad keturios vieno turo “Bundeslygos” rungtynės baigsis lygiosiomis. Konkrečių strategijų ir taktikų neturiu. Stengiuosi analizuoti komandų žaidimą, stipriąsias ir silpnąsias puses, tačiau nevengiu ir to, kas lažybose yra didžiulis “tabu” – simpatijų ir antipatijų.

Kadangi statymus atliksiu ir viso čempionato metu, tikiuosi, kad nesistengsite aklai kopijuoti mano spėjimų. Už savo pinigus ir savo statymus esate atsakingi Jūs ir tik tai Jūs.

Tikiu, kad šį dienoraštį skaitys ir tikrieji lažybų bendrovių “siaubai”, todėl lauksiu patarimų, pasiūlymų ir pastabų.

Balansas: 1000 Lt

Pradžiai šiek tiek bendrųjų ilgalaikių statymų. Kadangi šie pinigai bus įšaldomi galbūt iki turnyro pabaigos, todėl sumos labiau simbolinės.

Turnyro nugalėtojas – Olandija (koef. 8.00). Statymas – 10 Lt.


Kol dar neprasidėjo čempionato kovos, laikau privalomu dalyku spėti viso turnyro nugalėtoją. “Tonybet” bukmekeriai auksą žada Ispanijai, širdimi palaikau Angliją, protu – Vokietiją, bet, kadangi mano katė šiomis dienomis pamėgo po namus gainioti oranžinį kamuoliuką, abejonių, kas bus geriausi Europoje, nebeliko. Ženklais tikėti reikia.

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas – Fernando Torres (koef. 15.00). Statymas – 5 Lt.


Ar minėjau, kad palaikau “Chelsea”? Beliko dėdulę del Bosque įtikinti, kad rungtynes starto vienuoliktuke pradėti turi būtent šis Fernando, ne Llorente, už kurį siūlomas toks pat koeficientas. Palankaus rezultato leidžia tikėtis tai, kad ispanų rinktinės kelyje bent iki pusfinalio, kuriame jie turėtų žaisti, ypatingų gynybinių kliūčių nematau.

Anglija nepateks į ketvirtfinalį (koef. 2.30). Statymas – 10 Lt.

Braukiu ašarą, tačiau turi pripažinti, kad, nors Anglijos rinktinė išvargo pergales paskutinėse dvejose draugiškose rungtynėse, ji ten atrodė beviltiškai, todėl netikiu, kad čempionate situacija pagerės. W. Rooney suspenduotas dvejoms rungtynėms, gynėjai iš sudėties krenta ne dienomis, o valandomis, naujasis treneris R. Hodgsonas ištikimas britų tradicijoms ir naudoja išskirtinai tik 4-4-2 formaciją – ar dar reikia vardinti, kodėl aš būsiu patenkintas, jei šis mano statymas “sudegs”?

Pirmą vietą A grupėje užims Rusija (koef. 2.6). Statymas – 10 Lt.

Šis čempionatas yra D. Advocaato atsisveikinimas su Rusijos rinktine. Praėjusiame Europos čempionate kitas olandas, G. Hiddingas, “rusišką stebuklą” jau padarė, šiemet tam, kad patekti į ketvirtfinalį, pažiūrėjus į A grupės komandas, dideliu stebukladariu treneriui būti nereikės. Laukia vienintelė užduotis – sureguliuoti taikiklius puolėjams, nes neįmušti lenkams, čekams ar graikams, įmušus 3 įvarčius Italijai, reiškia negerbti savęs.