Lietuvos rinktinės treneris Laszlo: mokysimės išnaudoti progas © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo po Baltijos taurės rungtynių su Estija teigė, kad šios varžybos buvo labiau skirtos eksperimentams ir padarytos išvados padės žengti į priekį.

Saugas Mindaugas Panka kalbėjo, kad jauniems žaidėjams pravers tarptautinių rungtynių patirtis, debiutantas Mantas Kuklys sakė, jog rungtynių eigai įtaką padarė nesėkminga pradžia, o vartininkas Saulius Klevinskas minėjo, kad komandai atsiliepė nuovargis.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Csaba Laszlo:


„Manau, kad po praėjusių rungtynių padarėme progresą. Tik esu nusivylęs, kad neišnaudojome dviejų puikių šansų įmušti. Tarptautiniame lygmenyje tokius šansus privalu išnaudoti. Progų realizacija - dalykas, kurį turėtume patobulinti. Manau, kad esame teisingame kelyje, bet privalome ir ieškoti nesėkmės priežasčių. Įvarčio, kurį praleidome 18-ąją minutę, galėjome ir išvengti. Jauni žaidėjai turėtų būti agresyvesni ir būdami su kamuoliu, ir žaisdami prieš varžovus šiems veržiantis į tą vietą, iš kurios smūgiuodami gali sukelti pavojų.

Visus tuos dalykus ateityje privalome pakeisti. Žinau, kad visi norėtų laimėti kiekvienas rungtynes, net jei jos yra kontrolinės. Tačiau man svarbiausia buvo iš arčiau susipažinti su rinktine, jog eitume į priekį ir taisytume savo klaidas. Per kontrolines rungtynes galime pamatyti ir tuos, kurie nori ir yra pasiruošę kovoti už savo šalies rinktinę. Tam ir buvo sutelktas mano dėmesys Baltijos taurės turnyre.

Rungtynėse su Rusija viskas buvo kitaip. Buvome labai gerai susikaupę, demonstravome savo žaidimą. Kitos dvi rungtynės, su visa derama pagarba Baltijos taurės turnyrui, buvo labiau skirtos eksperimentams. Būtina išbandyti kuo daugiau žaidėjų, kurie nerungtyniavo rinktinėje, patikrinti juos tarptautiniame lygmenyje. Šiandien pralaimėjome 0:1, visada skaudu nusileisti 0:5, tačiau, manau, kad abejos rungtynės padės mums žengti į priekį, o ne atgal. Tai man yra svarbiausia.

Nenoriu kalbėti apie teisėjus, bet šeimininkai turi gerbti svečius, savo kaimynus. Jei yra įmanoma pasikviesti teisėjus iš Suomijos, Latvijos ar kitos šalies, nereikėtų skirti estų. Šiandien buvo labai įdomių sprendimų. Bet tai irgi pamoka žaidėjams. Net ir turėdami vienu žaidėju mažiau, geriausią šansą turėjome, kai iš trijų metrų nesugebėjome įmušti. Turėjome galimybių rezultatą išlyginti ir gaila, kad to nepadarėme."

Lietuvos rinktinės saugas Mindaugas Panka:


„Gaila, nes norėjome reabilituotis po rungtynių su latviais - pademonstruoti geresnį žaidimą ir visų pirmiausia pasiekti teigiamą rezultatą. Tas nepavyko. Galbūt pavyks rungtynėse su baltarusiais po kelių dienų. Varžovas buvo įveikiamas - jei būtų labiau sekęsi, jei būtume išnaudoję progas, galėjome laimėti."

Matėsi, kad teisėjai palaikė estus, tačiau to nepakeisime. Turime žiūrėti į savo žaidimą ir gerinti jį. Rezultatas neigiamas, bet kiekvienas iš žaidėjų buvusių aikštėje stengėsi. Manau, jauniems žaidėjams tokia tarptautinių varžybų patirtis bus naudinga ir padės kitą kartą sužaisti geriau."

Lietuvos rinktinės debiutantas, saugas Mantas Kuklys:


„Manau, kad rungtynių pradžioje šiek tiek išsigandome, padarėme taktinę klaidą. Estai žaidė dviem puolėjais, mūsų atraminiui saugui galbūt reikėjo nusileisti žemiau. Būtume nepadarę šios klaidos ir nepraleidę įvarčio, galbūt žaidimas būtų susiklostęs kitaip. Patį žaidimą įvertinčiau teigiamai, sužaidėme neblogai. Gaila, bet nepavyko įmušti. Pats turėjau gerą progą. Rungtynės nebuvo blogos, bet apmaudu dėl rezultato.

Estai nežaidė tikro futbolo, tik spyrė kamuolį į priekį savo galingiems puolėjams, kurie gerai kovojo dėl aukštų kamuolių. Mes stengėmės žaisti futbolą, tačiau įmušti ir laimėti pavyko jiems."

Lietuvos rinktinės vartininkas Saulius Klevinskas:


„Atsiliepė ir nuovargis, ir moralinis nuopolis po praėjusių rungtynių su latviais. Psichologiškai buvo nelengva. Kad buvau įvertintas kaip geriausias komandoje nė kiek nedžiugina. Geriau būčiau blogiausias ir būtume laimėję. Privalome kitose rungtynėse reabilituotis."