Rusijos rinktinės treneris: lietuviai mums pridarė bėdų, bet juk ir olandai vargo su bulgarais © Eurofootball.lt
Europos čempionatui besirengiančios Rusijos rinktinės treneris Dickas Advocaatas nebuvo patenkintas auklėtinių žaidimu draugiškame mače prieš Lietuvą.

Dvikova Šveicarijoje baigėsi lygiosiomis 0-0, o lietuviai pagrįstai neslėpė apmaudo dėl pergalę galėjusių atnešti neišnaudotų progų.

"Šiame pasirengimo etape yra svarbiausia įgyti gerą sportinę formą. Per tokias rungtynes reikia būti šimtu procentų pasirengus fiziškai ir šimtu procentų susikoncentravus. Antrojo dalyko mums akivaizdžiai trūko, tačiau vertinu mačą kaip gerą treniruotę",- kalbėjo olandas.

"Lietuva mums pridarė problemų, bet to ir tikėjomės, nes, pavyzdžiui, praėjusią savaitę Nyderlandai vargo su Bulgarija. Tikiuosi, kad tai bus gera pamoka."

Paklaustas, ar nesijaudina dėl to, kad Rusija beveik nesukūrė progų prie lietuvių vartų, Advocaatas atkirto: "Sunku, kai tiek varžovų žaidžia už kamuolio. Reikia rungtyniauti labai aštriai, kad pralaužtum tokią gynybą, o tam būtina pasiekti geriausią formą."

Tuo metu rinktinės kapitonas Andrejus Aršavinas ragino nepanikuoti.

"Tikrai norėjome laimėti, bet žaidėme per lėtai, ypač pirmajame kėlinyje,- sakė 31-ąjį gimtadienį rungtynių dieną atšventęs puolėjas. - Antrajame padidinome tempą, bet darėme per daug klaidų. Gaila, kad nepavyko pradžiuginti gerbėjų, kurie buvo čia ir stebėjo per televiziją. Jie tikėjosi pergalės."

Ir pridūrė: "Tačiau nereikia panikuoti - mes rengiamės Europos čempionatui, tad ten ir reikės pademonstruoti geriausią futbolą."