Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Campbellas: su rasizmu nesusitvarkančios Ukraina ir Lenkija neturėtų rengti Europos čempionato © Eurofootball.lt
Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Solas Campbellas ragina aistruolius nevykti į Europos čempionatą Lenkijoje ir Ukrainoje dėl šiose valstybėse nepažaboto smurto ir rasizmo.

BBC televizija mėnesį stebėjo futbolo mačus pirmenybių šeimininkų stadionuose ir užfiksavo gausybę nacionalsocialistų partijai būdingų pasisveikinimų pakeliant ranką, juodaodžius įžeidinėjančių šūksnių ir antisemitizmo protrūkių.

Analizuodamas tai Campbellas sakė: "Likite namie ir žiūrėkite futbolą per televiziją. Neverta rizikuoti."

Ir tęsė: "Manau, kad UEFA klysta sakydama, jog tokio didelio turnyro rengimas padės Ukrainai ir Lenkijai kovoti su rasizmu ir panašiomis problemomis. Pirmiausiai reikia išspręsti šias bėdas ir tik tuomet apskritai tikėtis surengti prestižinį čempionatą."

Žurnalistai pasakojo, kad prieš mačą Charkove, kur vyks ir Europos čempionato dvikovos, keli tūkstančiai aistruolių pasveikino savo komandą nacistiniu šūkiu "Sieg Heil". Vietos policija tai neigė tikindama, kad sirgaliai tik rodė į varžovų aistruolius.

Teigiama, kad baimindamiesi išpuolių namie liks dviejų juodaodžių Anglijos rinktinės žaidėjų: Alexo Oxlade'o Chamberlaino ir Theo Walcotto šeimos nariai.