Ateinančios vasaros garsiausių taikinių futbolo rinkoje sąrašas © Eurofootball.lt
Jau dabar žiniasklaida lūžta nuo spėlionių ir gandų apie tai, koks futbolininkas yra pats geidžiamiausias viename ar kitame klube. Siūlome pažvelgti į svarbiausių ateinančios vasaros taikinių futbolo rinkoje sąrašą.

Edenas Hazard‘as (atakuojantis saugas iš „Lille“ komandos)

Amžius: 21 metai
Kaina: 40 mln. svarų

Belgas sužaidė puikų sezoną Prancūzijoje. Atstovaudamas „Lille“ ekipai jis pelnė 20 įvarčių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Paskutiniajame susitikime, kuris veikiausiai buvo Edeno atsisveikinimas su klubu, jis įmušė tris įvarčius į „Nancy“ vienuolikės vartus. E.Hazard‘as kol kas išlieka paslaptingas ir žiniasklaida neatskleidžia, kur norėtų rungtyniauti kitą sezoną. Tačiau prognozuojama, kad tai veikiausiai bus viena iš dviejų Mančesterio komandų.

Ką jis domina? „Chelsea“, „Manchester City“, „Manchester United“, Madrido „Real“

Neymaras (puolėjas, „Santos“)

Amžius: 20 metų
Kaina: 40 mln. svarų

Gruodį Neymaras buvo paskelbtas geriausiu Pietų Amerikos metų futbolininku. Jis atvedė „Santos“ ekipą į FIFA Klubų pasaulio taurės finalo varžybas, kuriose „Santos“ pralaimėjo „Barcelona“ klubui rezultatu 0:4. Manoma, kad futbolininkas labiau norėtų papildyti būtent šią ekipą, o ne juo taip pat besidomintį Madrido „Real“ klubą.

Ką jis domina? „Barcelona“, Madrido „Real“.

Shinji Kagawa (atakuojantis saugas iš Dortmundo „Borussia“)

Amžius: 23 metai
Kaina: 20 mln. svarų

Šis japonas praėjusiame sezone ir vėl žibėjo Dortmundo klubo gretose. Puikiai sužaistas jo rungtynes Vokietijos taurės finale, kuriame buvo sutriuškintas „Bayern“ klubas, itin įdėmiai stebėjo „Manchester United“ vienuolikės strategas seras Alexas Fergusonas.

Ką jis domina? „Manchester United“

Mario Gotze (Dortmundo „Borussia“)

Amžius: 19 metų
Kaina: 35 mln. svarų

Specialistų itin gerai vertinamas saugas neseniai pratęsė sutartį su „Borussia“ vienuolike, tačiau neatmetama galimybė, kad jį gali suvilioti galimybė rungtyniauti stipriame Anglijos ar Ispanijos klube.

Ką jis domina? Londono „Arsenal“, Londono „Chelsea“, Madrido „Real“.

Robinas van Persie (Londono „Arsenal“)

Amžius: 28 metai
Kaina: 30 mln. svarų

Pasibaigusiame sezone šis Nyderlandų nacionalinės vienuolikės saugas Londono klubui pelnė 37 įvarčius. Tačiau naujo kontrakto su ekipa olandas pasirašyti neskuba. Tuo tarpu senoji sutartis baigs galioti po ateinančio sezono. „Arsenal“ klubas trokšta pratęsti sutartį, tačiau, jei to greitu metu padaryti nepavyks, klubas gali pasinaudoti galimybe bent jau uždirbti iš savo kapitono pardavimo.

Ką jis domina? „Barcelona“, Turino „Juventus“, „Manchester City“, Madrido „Real“.

Kaka (atakuojantis saugas , Madrido „Real“)

Amžius: 30 metų
Kaina: 20 mln. svarų

Brazilą pastaraisiais metais kamavo traumos, o be to, jo žaidimo laikas Madrido klube dar labiau sumažėjo į ekipą atvykus vokiečiui Mesutui Ozilui. Po trijų Ispanijos sostinėje praleistų metų Kaka pagaliau gali nuspręsti ieškotis naujos stotelės savo karjerai.

Ką jis domina? Londono „Arsenal“, „Malaga“, „AC Milan“, PSG

Gonzalo Higuainas (puolėjas, Madrido „Real“)

Amžius: 24 metai
Kaina: 30 mln. svarų

Argentinietis sužaidė gerą sezoną Madride, tačiau ekipos treneris Jose Mourinho svarbiausiuose sezono mačuose pirmenybę teikė puolėjui Karimui Benzema. Jei Gonzalas nuspręs pakeisti komandą, „Manchester City“ yra tik viena iš galimų stotelių.

Ką jis domina? Turino „Juventus“, „Manchester City“, „AC Milan“, PSG

Didier Drogba (Londono „Chelsea“ puolėjas)

Amžius: 34 metai
Kaina: nemokamai

Paskutinį tikslų savo smūgį „Chelsea“ gretose D. Drogba atliko UEFA Čempionų lygos finalo baudinių serijoje, kai jo taikliai smūgiuotas kamuolys atnešė Londono ekipai taip trokštą stipriausios Europos komandos vardą. Pasiekęs šį tikslą, Dramblio Kaulo Kranto rinktinės puolėjas nusprendė palikti „Stamford Bridge“ areną ir ieškotis naujo klubo. Labiausiai tikėtina, kad puolėjas priims viliojantį pasiūlymą iš Kinijos, tačiau juo domisi ir kai kurie didieji Europos klubai.

Ką jis domina? „Barcelona“, Marselio „Olympique“, PSG, Šanchajaus „Shenhua“.

Fernando Torresas (Londono „Chelsea“ puolėjas)

Amžius: 28 metai
Kaina: 25 mln. svarų

Ispanui pritapti Londono ekipoje sekėsi sunkiai, nors pastaruoju metu jis ir demonstravo geresnę sportinę formą. F. Torresas jau prasitarė, kad buvo nepatenkintas trenerio sprendimu palikti jį ant atsarginių suolelio per Čempionų lygos finalo rungtynes. Tai gali būti ženklas, kad ispanas rengiasi kelti sparnus į kitą klubą.

Ką jis domina? Madrido „Atletico“, „Malaga“, PSG

Luisas Suarezas (puolėjas iš „Liverpool“)

Amžius: 25 metai
Kaina: 40 mln. svarų

Po sudėtingo sezono Anglijoje Urugvajaus rinktinės puolėjas gali pradėti žvalgytis į kitas šalis. Tokį apsisprendimą gali dar labiau sustiprinti tai, kad „Liverpool“ ekipa kitąmet vėl nežais UEFA Čempionų lygoje.

Ką jis domina? Milano „Inter“, PSG, Madrido „Real“.