"Barcelona" futbolininkai iškovojo Ispanijos Karaliaus taurę (VIDEO) © Eurofootball.lt
Josepui Guardiolai atsisveikinimas su "Barcelona" pavyko - penktadienį vėlai vakare 41 metų specialisto paliekamas klubas po dviejų metų pertraukos ir dvidešimt šeštą kartą klubo istorijoje triumfavo Ispanijos Karaliaus taurės ("Copa del Rey") turnyre.

Katalonai finale nepaliko vilčių Marcelo Bielsos treniruojamai Bilbao "Athletic" vienuolikei - teisėjo finalinis švilpukas užfiksavo užtikrintą 'mėlynai-granatinių' pergalę 0-3.

Baskai šiemet jau antrą finalą pralaimi tokiu pat rezultatu - gegužės pradžioje jie 3-0 nusileido Madrido "Atletico" komandai kovoje dėl UEFA Europos lygos trofėjaus.

"Barca" varžovus pasiuntė į nokdauną jau pačioje pirmojo kėlinio pradžioje, kuomet po kampinio kamuolį į Gorkos Iraizozo ginamų vartų tinklą pasiuntė Pedro Rodriguezas.

Neilgai reikėjo laukti ir nokauto - 20 minutę skirtumą padvigubino puikaus Andreso Iniestos perdavimo sulaukęs Lionelis Messi, o dar po penkių minučių paskutines abejones išskaidė dublį į savo sąskaitą įsirašęs Pedro.

"Barcelona" pergalė reiškia, jog rugpjūčio mėnesį futbolo gerbėjai galės mėgautis dviejų mačų serija dėl Ispanijos Supertaurės, kurioje naujieji Karaliaus taurės savininkai išmėgins jėgas su "Liga BBVA" pirmenybių auksą iškovojusiais Madrido "Real" futbolininkais.

Bilbao "Athletic" 0 - 3 "Barcelona"
3' [0 - 1] P. Rodriguez
20' [0 - 2] L. Messi
25' [0 - 3] P. Rodriguez