U-16 turnyre lietuviai įveikė baltarusius © Eurofootball.lt
Lietuvos U-16 (gimę 1996 m. ir jaunesni) rinktinė antrąją tarptautinio „UEFA Development" turnyro dieną 1:0 įveikė Baltarusijos futbolininkus ir užėmė trečiąją vietą. Pergalingą įvartį likus septynioms minutėms iš 11 metrų baudinio pelnė Danielis Romanovskis.

„Įgyvendinome sumanymus, kovojome iki galo ir pasiekėme savo tikslą", - sakė rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas.

Pavyko taktinis planas

Lietuviai buvo aktyvesni nuo rungtynių pradžios ir sukūrė daugiau pavojingesnių atakų, tačiau pirmajame kėlinyje varžovų gynybos pralaužti nesisekė. Pora kartų mūsiškių smūgius atmušė vartininkas, dar keli buvo netikslūs.

„Atsitiesėme psichologiškai po pralaimėtos baudinių serijos ir šiandien įgyvendinome tuos sumanymus bei užduotis, kuriuos buvome nusistatę prieš rungtynes. Buvome išanalizavę, kad varžovų kraštai nėra pajėgūs, todėl mūsų krašto saugams buvo iškelta užduotis žaisti aukštai, o vidurio saugams atlikti ilgus perdavimus į trečią sezoną. Pirmajame kėlinyje buvo nemažai būtent tokių atakų", - analizavo V.Vaškūnas.

Pademonstravo kovos dvasią

Antrajame kėlinyje komandos suaktyvino veiksmus puolime. Puikią progą kėlinio pradžioje turėjo pro kelis varžovus prasiveržęs Tomas Dombrauskis, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas. Dar vieno šanso po tikslios lietuvių kontratakos neišnaudojo Skirmantas Rakauskas.

Baltarusiai taip pat grasino mūsiškių vartams - kartą po baudos smūgio jų spirtas kamuolys atsimušė į skersinį. Likus septynioms minutėms mūsiškių atakos davė vaisių - varžovai baudos aikštelėje pargriovė Edviną Puzarą ir 11 metrų baudinį realizavo D.Romanovskis

„Vaikinai pademonstravo gerą energiją, kovos dvasią. Kovėmės iki pabaigos ir savo tikslą pasiekėme. Mano nuomone, šiandien žaidimu buvome pranašesni už varžovus ir taip pat pavyko pasiekti rezultatą, - kalbėjo V.Vaškūnas - Norėčiau pagirti Tomą Dombrauskį, jis šiandien tikrai išsiskyrė. Tokį lyderį turėti komandai labai svarbu."

Modeliuoja žaidimą

V.Vaškūnas teigė nesureiškminąs trečiadienio nesėkmės pries Estiją ir pridūrė, kad svarbiausia pasimokyti iš klaidų: "Šiame turnyre visos komandos buvo apylygės. Geriau pralaimėti tokiame draugiškame turnyre ir pajusti tą kartėlį, o vėliau padaryti klaidų analizę. Modeliuojame savo žaidimą, turime koncepciją ir norime ją įgyvendinti per draugiškas rungtynes."

Pasiruošimą šį rudenį vyksiančioms U-17 čempionato atrankos varžyboms lietuviai pratęs gegužės 29 - birželio 5 d. Baku (Azerbaidžanas), kur dalyvaus tarptautiniame Kaspijos taurės turnyre.

Rungtynių statistika

U-16 Lietuva - U-16 Baltarusija 1:0
Įvartis: 73 min. Daniel Romanovskij (Lietuva)

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Ernestas Pečiulis, Justas Adamas (62 min. Laimonas Jurevičius), Domantas Šimkus (62 min. Daniel Romanovskij), Skirmantas Rakauskas (78 min. Martynas Zaleckis), Ainas Bareikis (62 min. Artur Skuratovič), Lukas Pupšys, Vilius Drazdauskas (52 min. Edvinas Puzara), Donatas Šėgžda, Tomas Dombrauskis, Benas Spietinis. Atsarginiai: Deividas Šalaševičius, Tomas Keršulis, Edvinas Puzara.