V.Liubšys: „Suvalkijos ir Dzūkijos derbiai visuomet būna sudėtingi“ © Eurofootball.lt
Penktadienį Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Alytuje išmėgins jėgas su vietos „Dainavos“ ekipa. Fksuduva.lt apie situaciją Marijampolės komandoje pasikalbėjo su vyriausiuoju komandos treneriu Virginijumi Liubšiu.

Strategas teigė, kad ilgesnę pertrauką tarp rungtynių išnaudojo ir poilsiui, ir žaidimo tobulinimui.

Po didelio maratono davėme žaidėjams keletą dienų pailsėti. Vėliau susirinkę dirbome, ruošėmės būsimiems mačams. Ilgesnė pertrauka tarp rungtynių buvo reikalinga ir atgauti jėgas, ir pašlifuoti žaidimą. Ne visiškai gera buvo ir komandos psichologinė būklė. Dabar reikia sužaisti šias rungtynes ir tuomet turėsime dar vieną gana ilgą pertrauką.“,- sakė V.Liubšys.

Nors „Sūduvai“ pastaruosiuose turuose nepavyksta pasiekti pergalių, V.Liubšys yra patenkintas komandos žaidimu mačuose prieš „Šiaulius“ ir „Žalgirį“.
„Manau, kad pastarąsias dvi rungtynes sužaidėme neblogai. Tiek su „Šiauliais“, tiek su „Žalgiriu“ buvome verti laimėti. Šiauliuose žaidėme gerai, tik nepasisekė sužaisti mačo pabaigos – praleidome du įvarčius per tris minutes. Taip atsitinka kartą per 10 metų. Rungtynėse su „Žalgiriu“ pirmajame kėlinyje turėjome pranašumą, bet neįmušėme. Antroje rungtynių dalyje galbūt pritrūko jėgų, tačiau šiame mače sugebėjome nepraleisti įvarčio. Abi rungtynes sužaidėme gerai, bet pritrūko sportinės sėkmės. Tikimės išlaikyti teigiamą žaidybinį ritmą ir toliau. Laukia labai sunkios rungtynės Alytuje. Suvalkijos ir Dzūkijos derbiai visuomet būna sudėtingi. Varžovai yra labai kovinga komanda, turinti keletą pavojingų lyderių.“,- kalbėjo „Sūduvos“ vyriausiasis treneris.
Treneris neturėjo gerų naujienų dėl rungtynėse prieš „Šiaulius“ susižeidusio Rafaelio Ledesmos.

„R.Ledesmos gydymas turėtų trukti apie tris savaites. Šiuo metu yra praėję 9 dienos. Tikimės, kad futbolininkas jau galės žaisti birželio 13 dienos rungtynėse.“

„Sūduvos“ futbolininkai Tadas Eliošius ir Valdemaras Borovskis buvo pakviesti į nacionalinę Lietuvos rinktinę. V.Liubšys sveikino tokio įvertinimo sulaukusius žaidėjus ir teigė, kad tokio pat dėmesio galėjo sulaukti daugiau „Sūduvos“ žaidėjų.

„Džiaugiuosi už savo komandos futbolininkus, kurie buvo pakviesti. Žinoma, kvietimų sulaukti galėjo ir dar pora žaidėjų, bet toks yra trenerio sprendimas.“