BLOG'as: Simbolinė "Premier" lygos sudėtis (FOTO) © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Ką gi, laikas tęsti kelionę po neseniai pasibaigusius nacionalinius čempionatus. Šiandien - EPL.



Simbolinė sudėtis

GK Friedelis "Tottenham"

Senas arklys vagos negadina. Spurs šefams atsibodo turėti lipnias pirštines tarp virpstų ir pasirinko veteraną, ir dar jankį. Bet geresnio pasirinkimo būti turbūt negalėjo, po ilgokos pertraukos Spurs fanai galėjo ramiai miegoti, nes vartuose atsirado prognozuojamo elgesio vyrukas. Nesvarbu, kad įžengęs į 5 dešimtį.

LB Cole'as "Chelsea"

Paprastai sprendžiant klausimą, kas yra geriausias EPL LB, visada galvoje sukdavosi du variantai - Evra ir Cole. Šį sezoną prancūzas buvo gana apgailėtinas, tad pasirinkimas nebuvo labai sunkus. Net ir AVB eksperimentai jo nenužudė, o viso sezono kontekste galima jį skelbti vienu geriausių savo klubo žaidėjų šiemet.

CB Kompany "Manchester City"

Kai čempioniškam sezone dar ir tampi klubo sezono MVP, daugiau norėti turbūt negalima nieko. Manau, kad ateityje daugelis strategų norės stovėti prie Belgijos vairo.

CB Kaboulas "Tottenham"

Vienas iš sezono atradimų. Nors ne be piemuo, turbūt pirmas toks solidus sezonas. Spurs niekada nebuvo ta komanda, kuri ginasi įspūdingai, bet šiemet jų gynėjų linija dirbo gana puikiai.

RB Walkeris "Tottenham"

Jei būčiau Hodgsonas, dešinysis kraštas man būtų ta vieta, dėl kurios likimo Anglijos rinktinės starto sudėtyje galvą skaudėtų mažiausiai. Įspūdingas sezonas ir didžiulės perspektyvos.

CM Parkeris "Tottenham"

Sužaidė labai solidų sezoną. Iš esmės buvo vienintelis gynybinio profilio žaidėjas saugas Spurs sudėtyje, atlikdavo daug juodo darbo.

CM Modričius "Tottenham"

Puikus profesionalumo pavyzdys. Nors jam nebuvo leista išvykti, bet kurį laiką papurkštavęs, toliau žaidė taip, kad Spurs sirgaliai didelių priekaištų jam turėti negali.

LW Bale'as "Tottenham"



Eilinį sezoną žavi Europą savo greičiu, kūrybingumu ir įvarčiais. Iki tobulo sezono pritrūko tik medalių lygoje ir "Bayern" pergalės ČL finale.

ACM Mata "Chelsea"

Už tai, kad tempė komandą AVB eksperimentų metu, už tai, kad jiems pasibaigus, tapo svarbiu sraigteliu di Matteo schemose ir prisitaikė prie kiek sumenkusio vaidmens. Ateitis priklauso jam.

RW Silva "Manchester City"

Buvo mėtomas po visą aikštelę, žaidė abiejuose kraštuose ir atakuojančiu saugu. Tačiau bene įsimintiniausi epizodai buvo tada, kai atsidurdavo dešinėje. Vienas iš sezono herojų ir neabejotinai kūrybingiausias žaidėjas.

CF Van Persie "Arsenal"

Kol nebuvo padoraus žaidimo, "Arsenal" laikėsi tik dėl jo. Kai įsižaidė Arteta ir Co, tada spindėjo fantastiškai. Turbūt būtų sunku rasti kitą lyderį, kuris tiek reiškė savo komandai tarp šio sezono EPL klubų.

Treneris Pardew "Newcastle"

Kai klubas su įspūdinga istorija vėl pradeda rimtai kapotis dėl ketvertuko, visada būna įdomu. Nesu didelis jų gerbėjas, bet faktas, kad sezonas užbaigtas aukščiau už "Liverpool" ir "Chelsea", verčia juos gerbti, o sėkmės architektas, be abejo, Pardew.

Šaunuoliai "Newcastle"

Nevykėliai "Bolton"

Atrodė, kad laukia tradicinis vidutiniokams sezonas ir sėkmės atveju vieta pirmo dešimtuko apačioje. Bet klubas atrodė itin silpnai, prarado didžiausią žvaigždę Cahill ir nebeatsigavo.