Lietuvos U-16 rinktinė po 11 metrų baudinių serijos nusileido Estijai (komentaras) © Eurofootball.lt
Tarptautiniame „UEFA Development" U-16 turnyre Vilniuje Lietuvos jaunių rinktinė atsitiesė po praleisto įvarčio rungtynėse su Estija, tačiau pralaimėjo 11 metrų baudinių seriją.

„Žaidėme per daug įsitempę, ypač pirmajame kėlinyje. Bet kovojome iki galo ir galėjome laimėti, o baudinių serija - jau loterija", - sakė rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas.

Pradžioje žaidė įsitempę

Pirmajame kėlinyje mūsiškiai turėjo teritorinę persvarą, tačiau pavojingai užbaigti atakų nepavykdavo. Svečiai iš Estijos žaidė kontratakomis ir sužaidus 27 minutes pasižymėjo Olandijoje žaidžiantis puolėjas Frankas Liivakas. Lietuviai turėjo dvi geras progas, tačiau po labai pavojingo perdavimo iš krašto mūsiškiai kamuolio nepasiekė, o 38 min. išbėgęs vienas prieš vieną į vartus nepataikė Arturas Skuratovičius.

„Pradžioje buvome per daug įsitempę, trūko laisvumo. Krašto saugai nesužaidė, puolime nepavyko „užsikabinti" už kamuolio, o varžovų puolėjas, kuris padarė gerą įspūdį, pridarė mums nemažai problemų", - analizavo V.Vaškūnas.

Spaudė varžovus

Po pertraukos lietuviai įsižaidė ir vis dažniau lankėsi prie varžovų vartų, kol galų gale 68 min. įsiveržęs į baudos aikštelę tiksliai smūgiavo Donatas Šėgžda. Per pagrindinį rungtynių laiką mūsiškiai dar spaudė varžovus, tačiau pasižymėti nesugebėjo - 1:1.

„Per pertrauką pasišnekėjome rūbinėje, šiek tiek perstatėme žaidimą, pradėjome spausti aukščiau. Vaikinų kovos dvasia buvo tikrai gera ir jie siekė savo tikslo. Turėjome pusprogių ir stengėmės išspręsti rungtynių baigtį iki baudinių, bet pritrūko laiko", - teigė V.Vaškūnas.

Viena klaida baudinių serijoje

Pagal turnyro reglamentą iš karto buvo mušami 11 metrų baudiniai. Estai pradėjo seriją ir taikliai mušė visus penkis kartus, o vieną Tomo Dombrauskio smūgį atrėmė vartininkas - varžovai nugalėjo 5:3. „Baudiniai - tai loterija. Nors komandos mušė gana tiksliai, laimė buvo varžovų pusėje", - kalbėjo lietuvių treneris.

Pasak jo, šiame turnyre modeliuojamas komandos žaidimas atrankos varžyboms, tačiau dar nepavyksta žaisti taip kaip norisi: „Buvo nemažai klaidų paprastose situacijose. Kaip minėjau, buvome per daug įsitempę. Turbūt vaikinai iš didžiulio noro perdegė. Estų žaidimas buvo paprastesnis, jie ilgais perdavimais pasinaudojo savo galingu puolėju. Kita vertus, mes šiurkščių klaidų taip pat nepadarėme ir galėjome laimėti."

Turnyro finale penktadienį Estija susitiks su Latvijos komanda, kuri 2:0 įveikė Baltarusijos futbolininkus. Pastaroji komandai su lietuviais penktadienį 12 val. varžysis dėl trečiosios vietos.

Rungtynių statistika

Lietuva U-16 - Estija U-16 1:1
11 m. baudiniai 3:5
Įvarčiai: 65 min. Donatas Šėgžda (Lietuva), 27 min. Frank Liivak (Estija)

Lietuva U-16: Edvinas Gertmonas, Rimvydas Sadauskas (61 min. Ainas Bareikis), Ernestas Pečiulis, Laimonas Jurevičius (80+2 min. Daniel Romanovskij), Lukas Pupšys, Domantas Šimkus, Donatas Šegžda, Skirmantas Rakauskas, Tomas Dombrauskis, Edvinas Puzara (61 min. Vilius Drazdauskas), Artur Skuratovič (53 min. Tomas Keršulis). Atsarginiai: Deividas Šalaševičius, Martynas Zaleckis, Justas Adamas.