Madrido baimė: katalonai ir baskai Ispanijos taurės finale vėl nušvilps šalies himną © Eurofootball.lt
Madrido bendruomenės prezidentė Esperanza Aguirre pareiškė, kad Karaliaus taurės finalo rungtynės, kuriose "Barcelona" grumsis su "Athletic", turėtų būti žaidžiamos kitur.

Tai neva turėtų būti padaryta todėl, kad į rungtynes susirinkę katalonų ir baskų sirgaliai gali nušvilpti Ispanijos princą ir šalies himną.

"Panieka šalie himnui ar vėliavai yra draudžiama pagal baudžiamąjį Ispanijos kodeksą. Mano nuomone, finalas turi būti žaidžiamas kitur ir tai turi vykti už uždarų durų", - itin radikalų problemos sprendimo būdą pasiūlė E. Aguirre.

Karaliaus taurės finale gegužės 25 dieną tarpusavyje žaisiančios "Barcelona" ir "Athletic" ekipos yra iš separatistinėmis nuotaikomis garsėjančių Katalonijos bei Baskų krašto regionų.

Baimė dėl galimo sirgalių švilpimo – ne iš piršto laužta. Taip Ispanijos valstybiniai simboliai jau buvo "pagerbti" prieš trejus metus, kai lemiamas Karaliaus taurės mačas buvo žaidžiamas Valensijoje ir jame kovojo tos pačios ekipos.

E. Aguirre pripažino, kad rungtynių nukėlimas sukeltų "didelį nepasitenkinimą", tačiau tai, anot jos, yra reikalinga.

"Žinau, kad ne visi aistruoliai yra nacionalistai, separatistai ar nusistatę prieš Ispaniją, tačiau jei yra norinčių švilpti, rungtynės turi būti perkeltos į kitą stadioną. Tai yra Ispanijos čempionatas, nesvarbu, kas valdžioje – Franco ar Karalius", - savo nuomonę dėstė E. Aguirre.

Madrido bendruomenės prezidentė taip pat pripažino, kad tokia idėja jos galvoje brendo jau seniai – nuo tada, kai Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarcozy pagrasino tuo pačiu, jei sirgaliai švilps grojant valstybės himnui.

Į tokias Ispanijos sostinės atstovės pastabas griežtai reagavo "Barcelona" prezidentas Sandro Rossellis.

"Aš noriu, prašau ir tikiuosi, kad ir "Barcelona", ir kiti aistruoliai galėtų laisvai išreikšti savo nuomonę", - naujos Katalonijos klubo aprangos pristatymo renginyje žurnalistams teigė S. Rosellis.

Katalonijoje leidžiamas dienraštis "El Mundo Deportivo" taip pat praneša, kad medikai "uždegė žalią šviesą" žaisti Karaliaus taurės finale trims traumas išsigydžiusiems futbolininkams. Į rikiuotę grįžta atsarginis vartininkui Jose Manuelis Pinto, kuris, anot Victoro Valdeso, žais startinėje vienuolikėje, puolėjas čilietis Alexis Sanchezas bei Thiago Alcantara.

Su pagrindine komanda taip pat treniruojasi "Barcelona B" ekipos futbolininkai Cristianas Tello, Marcas Bartra, Martinas Montoya bei Jonathanas dos Santosas.

Karaliaus taurės finalas penktadienį bus žaidžiamas Madrido Vicente Calderon stadione. Rungtynių pradžia – 23 valandą Lietuvos laiku.