T. Eliošius: "Pirmas ratas mums buvo tragiškas, bet dėl trečios vietos dar pakovosime" © Eurofootball.lt
Traumą besigydantis FC "Šiauliai" saugas Tautvydas Eliošius mielai sutiko atsakyti į keletą fcsiauliai.lt pateiktų klausimų. Nuo keturiolikos metų vilkintis geltonai juodus marškinėlius Tautvydas Eliošius už pagrindinę "Šiaulių" ekipą iš viso yra sužaidęs 53 rungtynes, tačiau tik šiemet įsitvirtino startinėje sudėtyje ir pelnė savo pirmąjį įvartį "A lygoje" ginant "Šiaulių" garbę.

Dosjė:
Vardas: Tautvydas
Pavardė: Eliošius
Pozicija: saugas
Amžius: 20
Šeimyninė padėtis: nevedęs
Batų dydis: 40,5
Mėgstamiausias patiekalas: Cepelinai

- Tautvydai, esi gimęs ir augęs Ukmergėje, tačiau nepaisant jauno tavo amžiaus jau galime tave vadinti "Šiaulių" senbuviu. Papasakok, kaip atsidūrei "Šiaulių" klube?
- Kai buvau keturiolikos metų vyko turnyras Panevėžyje, aš atstovavau Ukmergei. Taip pat dalyvavo ir Šiaulių komanda, kurios treneris (R.Mikočionis) mane pastebėjo ir pasikvietė kartu važiuoti sudalyvauti vaikų turnyre Vokietijoje. Sutikau, išvažiavome ir grįžus pakvietė į atranką. Atranka buvo sudėtinga, dalyvavo daug vaikų. Pagrinde iš Šiaulių, tačiau buvo ir iš Telšių, Pasvalio bei kitų miestų ir miestelių. Atranką pavyko praeiti ir dabar jau nuo keturiolikos metų esu čia, Šiauliuose, ir į jokią kitą komandą niekad nebuvau išėjęs.

- Šiuo metu gydaisi traumą. Kas yra tiksliai atsitikę ir kada galime laukti sugrįžtant į aikštelę?

- Treniruotės metu, prieš varžybas su Marijampolės "Sūduva", vykdant pratimus plyšo dvigalvis šlaunies raumuo. Ko gero, varžybas su Tauragės "Tauru" dar praleisiu ir pasistengsiu būti pasirengęs pilna jėga rungtyniauti prieš Vilniaus "Žalgirį". Noris visada kuo greičiau išbėgti į aikštelę, bet nereikia visko forsuoti, nes paskui itin padidėja tikimybė, kad trauma atsinaujins ir tada reikės dar daugiau laiko praleisti gydantis. Geriau išsigydyti pilnai ir žaisti pilna jėga, ir be jokios baimės.

- Esi vienas jauniausių startinės sudėties žaidėjų bei žaidi centro saugo pozicijoje. Ar nekyla problemų aikštelėje diriguojant vyresniems kolegoms?

- Nekyla, visi žaidžiam ir dirbam savo darbą. Nėra tokio dalyko, kad jauniausias ir jau nieko nebegali niekam pasakyti, visi profesionalai. Aišku, kai kurių patirtis leidžia jiems patarinėti. Kai padarai klaidą, visi pasako, bet nėra, kad jauniausias ir visi "dusina" (juokiasi). Super kolektyvas pas mus. Visi su kiekvienu randa bendrą kalbą ir tikrai nėra jokių problemų.

- Kaip vertini "Šiaulių" rezultatus nuo čempionato starto, trylika rungtynių - penkiolika taškų?

- Bendrai paėmus vertinu nepatenkinamai. Pirmas ratas buvo tragiškas. Antrame rate žaidžiame jau geriau. Žaidimas ženkliai pagerėjo, daugiau įmušame, pačio žaidimo kokybė taip pat pagerėjo. Manau, kad kuo toliau tuo bus dar geriau ir tikrai drąsiai galime pakovoti dėl trečios vietos.

- Tavo, kaip žaidėjo, nuomonė apie naująjį trenerį. Kuo jis pakeitė komandą, kad taip pasikeitė rezultatai?

- Kiekvienas treneris turi savo metodiką. Stebuklo nepadarė, kad čia viskas kardinaliai pasikeitė. Dar praėjo labai nedaug laiko, kad būtų spėjęs padaryti kažkokius itin didelius pakeitimus. Aišku, pats treniruočių pobūdis šiek tiek pasikeitė, taip pat ir varžybų uždaviniai. Duoda daugiau laisvės, leidžia improvizuoti, todėl manau žaidėjai ir parodo geresnį rezultatą.

- Ką labiausiai mėgsti daryti laisvalaikiu?

- Šiuo metu visą laisvalaikį skiriu mokslams. Yra susikaupę nemažai atsiskaitymų, nes per treniruotes nelabai kada yra laiko į paskaitas nueiti (juokiasi), tai dabar stengiuosi išnaudoti laisvą laiką atsiradusį dėl traumos ir susitvarkyti su Universitetu. Šiuo metu esu antro kurso kūno kultūros specialybės studentas Šiaulių Universitete.

- Su kuo iš komandos sutari geriausiai ir praleidi daugiausia laisvalaikio?

- Su visais sutariu gerai, tačiau ko gero labiausiai bendrauju su bendraamžiais, Rokeliu (aut. past. Rokas Urbelis), Birškiu (aut. past. Tomas Birškys). Iš vyresnių turbūt su Vežu (aut. past. Robertas Vėževičius) ir Igoriu (aut. past. Igors Kozlovs).