"Barcelona" pristatė 2012-2013 metų sezono aprangą (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Katalonijos klubas antradienį oficialiai pristatė 2012-2013 metų sezono namų bei išvykos mačų aprangos komplektus, kuriuos sukūrė sporto ir laisvalaikio prekių gamybos milžinė "Nike".

Šįkart pagrindiniu naujojo dizaino aspektu tapo dviejų tradicinių "Barcelona" spalvų - mėlynos ir granatinės - suliejimas. Ši kompozicija pasirinkta kuriant pagrindinius marškinėlius, kuriais vilkėdama komanda paprastai žaidžia rungtynes gimtajame Camp Niou stadione.

Marškinėlius taip pat puošia raudona apykaklė ir tokios pačios spalvos rankogaliai. Ant nugaros, ties kaklu, yra Katalonijos vėliava, o marškinėlių vidinėje pusėje - "Barcelona" devizas "Mes Que Un Club".



Išvykų marškinėlius "Nike" sukūrė pasirinkusi ryškiai geltonos ir oranžinės spalvos suliejimą bei jau minėtus puošybos elementus - Katalonijos regiono vėliavą ir ekipos devizą.

"Nike" tradiciškai panaudojo ir vadinamąsias "žaliąsias" technologijas, akcentuodama, kad aprangos gamybai panaudoti perdirbti plastmasiniai vandens buteliai. Kiekvienam aprangos komplektui, t.y., marškinėliams ir šortams, pagaminti prireikė 13 plastmasinių butelių, o tokia gamybos technologija leido energijos sąnaudas sumažino 30 procentų palyginus su tradiciniais aprangos gamybos būdais.