BLOG'as: Buivolas vienam vakarui tapo gulbe (FOTO) © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Sunku ką ir bepasakyti po tokių rungtynių, bet praėjus kiek laiko, jau atsiranda ir protingesnų minčių, negu „kaip taip galėjo nutikti“.



Įspūdžiai:

1. Drogba. Buivolas vienam vakarui tapo gulbe. Niekam nėra lengva 120 minučių prieš vieną geriausių puolimų pasaulyje ir dar pagalvoti apie savo žaidimą puolime. Drogba buvo vienas iš nedaugelio "Chelsea" žaidėjų, kurie rodė nors kokias nors pastanga užpulti tada, kai "Bayern" smaugė be gailesčio.

Galiausiai, tapo didvyriu, nes išlygino rezultatą ir dar įmušė lemiamą baudinį. Bet kai kalba eina apie žaidimą savo baudos aikštelėje, gulbė vėl tampa nerangiu buivolu, kuris gali atlikti visiškai nereikalingą ir neelegantišką judesį baudos aikštelėje. Tai galėjo kainuoti itin brangiai, bet išgelbėjo Čechas. Drogba laimingas, nes panašiai galėjo nužudyti savo komandą ir pusfinalyje. Tai kaina, kurią "Chelsea" mokėjo už super gynybinę taktiką, bet kai yra genialus vartininkas, gali sau leisti taip rizikuoti.

2. Čechas. Sužaidė genialų mačą. Nors prieš lemiamas Čempionų lygos kovas girdėdavo daug kritikos savo atžvilgiu, bet parodė, kad jo geriausi laikai yra dabar, o ne praeityje. Be galo daug problemų kėlė ir "Napoli", ir "Benfica", ir "Barcelona", o šeštadienio trileris buvo didžiausiais iššūkis čeko karjeroje. Trys atremti smūgiai, 6 kartus atspėta smūgiavimo kryptis. Tiesiog genialu.

3. Mata. Pirmas toks svarbus mačas jo klubinėje karjeroje nebuvo itin įspūdingas. Tačiau jis buvo vienas iš tų, kurio kad ir nesėkmingai bandymai puolime prisidėjo prie to, kad "Bayern" komanda pratęsime nebeatrodė tokia šviežia ir nebepajėgė taip stipriai spausti anglų. Šimtaprocentinių progų pats neturėjo, keletą neblogų sukūrė kolegoms ir itin tiksliai surado Drogba per kampinį. Neįmušė baudinio, bet apskritai padarė daug, kad atsileistų "Chelsea" kaklą smaugusi virvė. Daugiau tikėtis iš jauno žaidėjo tokiose rungtynėse būtų sudėtinga, bet neabejotinai jam priklauso "Chelsea" ateitis.

4. Mulleris. Jau buvo įtikėjęs savo kaip didvyrio vaidmeniu, bet realybė buvo kitokia. Šiame jam asmeniškai gana pusėtiname sezone, lemiame jo mače, jis po ilgokos pertraukos sužaidė fantastišką mačą. Turėjo nemažai progų, buvo vienas iš aktyviausių "Chelsea" smaugikų. Nors ir kokia gera buvo "Chelsea" gynyba, savo momento sulaukė ir padarė viską, kad įsirašytų į istoriją. Bet Drogba padarė dar daugiau…

5. di Matteo. Aišku, lyginant AVB romantizmą ir Di Matteo pragmatizmą, galima teigti, kad dabartinis "Chelsea" per kelis mėnesius tapo nuobodžia neišraiškinga komanda ir prasta catenaccio versija. Visgi, kai futbolo romantika titulų neneša, privalu pripažinti, kad di Matteo paprastai genialus.



Vietoje to, kad iš milžinų lipdytų hobitišką komandą, tiesiog pritaikė taktiką prie komandos. Dabartinis "Chelsea" tiesiog neturi išteklių žaisti atakuojantį futbolą, nes puolėjų linija garsi pavardėmis, beviltiška dabartiniais jų nešiotojų sugebėjimais. Todėl laimėjo pragmatiškas protingas futbolas, kai smaigalyje žaidžia tik tas, kuris vienintelis dabar demonstruoja pakenčiamą formą ir yra tinkamas starto sudėčiai pagal komandos taktinę schemą, o visi kiti 10 geriau ar blogiau žino kaip gintis.