Prancūziškas stebuklas išsipildė: šalies futbolo čempionu tapo kuklus „Montpellier“ klubas © Eurofootball.lt
„Montpellier“ pasaka išsipildė. Kuklus, savo istorija, klubas pirmą kartą tapo Prancūzijos čempionu, kai sekmadienį 2:1 nugalėjo „Auxerre“ vienuolikę. („Montpellier“) ir Nene („Paris St Germain“).

Šio sezono sensacijai – „Montpellier“ klubui – paskutiniame ture būtų užtekę ir lygiųjų, tačiau Johnas Utaka įmušė du įvarčius ir padovanojo triumfą, apie kurį komandos sirgaliai prieš sezoną greičiausiai net nesapnavo.

Dėl sirgalių neramumų mačas dukart buvo nutrauktas, o antrajame kėlinyje apsaugos darbuotojams iš stadiono net teko išvesti dalį „Auxerre“ gerbėjų, tačiau džiaugsmo, kuris po finalinio teisėjo švilpuko užliejo Monpeljė miesto gatves, tai nesumažino.

Dar vos prieš tris sezonus „Montpellier“ klubas žaidė antrame pagal lygį Prancūzijos futbolo čempionate, o skambiausias laimėjimas buvo 1992-aisiais laimėtas lygos taurė.

„Mes esame Prancūzijos čempionai!“ – šaukė rezultatyviausias „Montpellier“ ir viso Prancūzijos čempionato, kartu su Nene (PSG), futbolininkas Olivieris Giroudas (po 21 įvartį), triumfą šventęs sirgalių jūroje.

„Nėra žodžių, kurie galėtų nusakyti šį jausmą. Jis toks stiprus, – džiaugėsi „Montpellier“ vartininkas Geoffrey Jourdrenas. – Neįtikėtina, kad klubas, kuris prieš sezoną neplanavo laimėti nieko galiausiai tapo Prancūzijos čempionu.“

Paskutiniame ture aplenkti „Montpellier“ vilties dar turėjo legendinis Paryžiaus PSG klubas, tačiau jo neišgelbėjo ir pergalė 2:1 prieš „Lorient“. PSG sezoną baigė su 79 taškais, o „Montpellier“ surinko 3 taškais daugiau.

Nuo „Montpellier“ sensacijos PSG neišgelbėjo ir milžiniškos investicijos – į elitą sugrįžti nusitaikęs Paryžiaus klubas per paskutinį sezoną naujiems futbolininkams išleido daugiau nei 100 mln. eurų.