Barselonos klubas susidomėjo "Malaga" saugu Isco (FOTO) © Eurofootball.lt
"Barcelona" klubo vadovai aktyviai ruošiasi dalyvauti žaidėjų rinkoje vasarą ir jau svarsto netikėtą variantą - į komandą pasikviesti talentingą "Malaga" ekipos saugą Isco.

Apie tai savaitgalį pranešė dienraštis "AS".



Neoficialiais duomenimis, Malagos komandą labai domina 23 metų Chichono "Sporting" gynėjas Alberto Botia, tačiau ambicingiems "ančiuvių" planams trukdo viena aplinkybė - teisės į futbolininką vis dar priklauso "Barcai".

Katalonijos klubas 2010 metais pardavė A. Botią Astūrijos komandai, tačiau pasiliko teisę per trejus sezonus išpirkti gynėją už 2,8 mln. eurų. Pasak minėto dienraščio šaltinių, "Malaga" vadovus domina galimybė įsigyti futbolininką, tačiau jiems veikiausiai teks derėtis ne su "Sporting", o su "Barcelona".

Ispanijos vicečempionai bet kada gali išpirkti žaidėją ir pasiūlyti jį mainais į pirmumo teisę derantis dėl kontrakto su "Malaga" saugu Isco. Teigiama, kad "Barcelona" susidomėjo galimybe įsigyti vieną talentingiausių jaunųjų ispanų, tad svarsto galimybę pasikviesti jį į komandą.

"Barcelona" siūlomas planas, kaip teigiama publikacijoje, yra paprastas: katalonai sutinka Malagos klubui perleisti A. Botią, o patys mainais gauna pirmumo teisę į Isco. Taigi, jei kuris nors klubas kreiptųsi į "Malaga" ekipą su pasiūlymu parduoti saugą, "ančiuvų" vadovai turėtų apie tai informuoti "Barcą" bei leisti jai išpirkti žaidėją už tą pačią sumą, kurią pasiūlytų kitas potencialus pirkėjas.

Dabartinis Isco kontraktas su Malagos komanda galioja iki 2016-ųjų vasaros, o jame numatyta išpirkos suma siekia 20 milijonų eurų. Tiek turėtų mokėti pirkėjas, nenorintis tiesiogiai derėtis su Andalūzijos ekipa ir gavęs paties futbolininko sutikimą.