A.Skerla: "Po ilgos pertraukos taurė atkeliaus į Vilnių" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo federacijos taurės trofėjus po devynerių metų pertraukos keliauja į Vilnių. Sekmadienį 2011/12 metų sezono LFF taurės finale Vilniaus MFD „Žalgiris" po 11 metrų baudinių serijos nugalėjo titulą gynusį Panevėžio „Ekraną". Pagrindinis dvikovos laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 0:0.

Komentarai po rungtynių:

„Žalgirio" vyriausiasis treneris Damiras Petravičius:
„Labai džiaugiuosi, kad „Žalgiris" laimėjo ir iškovojo Smagu iškovoti pirmą titulą komandai po devynerių metų pertraukos laimėti taurę Vilniaus miestui. Šiandien kovojome su čempionais, tačiau parodėme, kad ir „Žalgiris" turi labai gerų žaidėjų.

Pirmajame kėlinyje komandos demonstravo gerą futbolą. Tačiau žaidžiame kas tris dienas, žaidėjams sunku išlaikyti tokį tempą. Todėl antrajame kėlinyje ir vėliau dėl nuovargio futbolas buvo lėtesnis. Vis dėlto manau, kad žiūrovams rungtynės buvo įdomios."

„Žalgirio" gynėjas Andrius Skerla: „Emocijų buvo daug, vis dėlto tai yra finalas. Rungtynės buvo sunkios, teko žaisti ir pratęsimą, ir mušti baudinius. Tačiau komanda puikiai susitvarkė su užduotimi. Jau vakar jaučiau, kad jei bus baudiniai, tą laimingą bilietą „nusipirksime" mes. Nė kiek neabejojau, kad laimėsime, jei bus serija.

Finale mušti baudinių man nėra tekę. Kiek žaidžiau finaluose - Olandijoje, Lenkijoje, Škotijoje ar Lietuvoje - viskas išsispręsdavo per 90 minučių. Visada būna pirmas kartas, karjeros pabaigoje sužinojau ką tai reiškia.

Manau, kad šis trofėjus klubu reiškia tikrai nemažai. Tai matėsi ir iš aistruolių džiaugsmo. Po ilgos pertraukos taurė atkeliaus į Vilnių. Tai didelis džiaugsmas visiems.

Laiko švęsti nedaug, jau penktadienį laukia labai svarbios rungtynės su „Ekranu". Jei norime pakovoti dėl aukštesnės nei antros vietos turime kvėpuoti jiems į nugarą. Negalime jų paleisti."



Rungtynių statistika

Marijampolės „Arvi" futbolo arena, 3000 žiūrovų
Teisėjas - Gediminas Mažeika (Kaunas)
Vilniaus MFD „Žalgiris" - Panevėžio „Ekranas" 0:0
po pratęsimo, 11 m. baudiniai 3:1
Įspėti: 83 min. E.Vaitkūnas ("Žalgiris"); 56 min. G.Tomkevičius, 70 min. M.Samusiovas, 98 min. Y.Urdinov, 116 min. V.Kavaliauskas ("Ekranas").

11 m. baudinių serija: P.Komolovas (1:0), R.Radavičius (neįmušė), A.Skerla (2:0), A.Kučys (neįmušė), M.Grgurovičius (neįmušė), V.Kavaliauskas (2:1), M.Kuklys (3:1), Y.Urdinovas (neįmušė).

„Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas (90+1 min. Karolis Urbaitis), Andrius Skerla, Luka Peričius, Georgas Freidgeimas, Vaidotas Šilėnas, Andrejus Nagumanovas (87 min. Mario Grgurovičius), Mantas Kuklys, Pavelas Komolovas, Tomislavas Pekas, Calumas Elliotas. Atsarginiai: Marius Rapalis, Jaunius Juozaitis, Arminas Vaskela, Raimondas Vilėniškis, Donatas Kazlauskas.

„Ekranas": Emilijus Zubas, Yani Urdinovas, Ignas Dedura, Mantas Samusiovas, Giedrius Tomkevičius, Ramūnas Radavičius, Marko Andelkovičius (41 min. Aurimas Vertelis), Aurimas Kučys, Vytautas Lukša, Uchenna Umehas (112 min. Vitalijus Kavaliauskas), Adama Fofana (86 min. Egidijus Varnas). Atsarginiai: Tadas Kauneckas, Dovydas Norvilas, Tadas Markevičius, Arnas Ribokas.