Didier Drogba smūgiai užkėlė "Chelsea" ant Čempionų lygos pjedestalo (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Miunchenas verkia - "Bayern" klubas savų žiūrovų akivaizdoje po dramatiškos kovos pralaimėjo UEFA Čempionų lygos finalą Londono "Chelsea" klubui.

Kadangi pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis, komandoms teko mušti 11 metrų baudinius, o šioje loterijoje sėkmė lydėjo Anglijos ekipą.

Vokiečiai turi kaltinti tik patys save: dominuodami aikštėje jie ilgą laiką taip pat ir nesugebėjo pralaužti tankios 'mėlynųjų' gynybos, tačiau 83 minutę Thomasas Mulleris puikiu smūgiu galva galiausiai nuginklavo Petrą Cechą ir atrodė, kad pergalė - ranka pasiekiama.

Tačiau "Chelsea" nepalūžo ir spėjo išlyginti rezultatą - po kampinio taip pat galva pusiausvyrą atstatė ir "Allianz" areną užtildė Didier Drogba.

Pratęsimo metu tas pats Drogba vos nepalaidojo savo ekipos, kai baudos aikštelėje iš nugaros pargriovė Francką Ribery ir uždirbo varžovams 11 metrų baudinį. Prie žymos stojo Arjenas Robbenas, tačiau olandui jau antrą kartą šiame sezone svarbiu momentu nepavyko nuginkluoti varžovų vartininko - smūgį atrėmė Petras Cechas.

Per likusį laiką vienuolikėms įvarčių pelnyti nepavyko, tad teko mušti baudinių seriją. Jos pradžia "Bayern" pranašavo sėkmę - Manuelis Neueris atrėmė Juano Matos smūgį, bet vėliau "Chelsea" neklydo, o futbolininkų nervai neatlaikė. Ivica Oličiaus smūgį atmušė Cechas, o Bastianas Schweinsteigeris pataikė į virpstą, tad Didier Drogba liko vienas prieš Neuerį žinodamas, kad įvarčiu iškovos savo klubui pirmą Čempionų lygos trofėjų per 107 gyvavimo metus.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės narys nesuklydo - pasiuntė Neuerį į priešingą pusę ir triumfavo beveik 20 tūkstančių iš Anglijos atvykusių "Chelsea" gerbėjų akivaizdoje.

Pergalė atvėrė 'mėlyniesiems' kelią į kito sezono Čempionų lygos turnyrą, nors Anglijos čempionate klubas užėmė vos šeštą vietą. Tuo metu ketvirtoje pozicijoje likęs Londono "Tottenham" turės tenkintis UEFA Europos lygos turnyru.

Miuncheno "Bayern" 1 - 1 Londono "Chelsea"
(po pratęsimo 1-1, 11 metrų baudinių serija 3-4)
83' [1 - 0] T.Muller
88' [1 - 1] D.Drogba

95' A.Robben ("Bayern") nerealizavo 11 metrų baudinio

Statistika:

Smūgiai link vartų: 17-3
Smūgiai į vartų plotą: 7-3
Kampiniai: 20-1
Pražangos: 14-26
Geltonos kortelės: 1-4
Kamuolio kontrolės laikas: 55%-45%

Vaizdai iš mačo:




"Chelsea" triumfas:




Abramovičius kelia trofėjų: