A.Kučys: „Patirtis suteiks mums pliusą“ (VIDEO) © Eurofootball.lt
Jau šį sekmadienį visų šalies futbolo gerbėjų akys kryps į Marijampolę, kur futbolo taurės finale susitiks stipriausios Lietuvoje komandos: šalies čempionai, Panevėžio „Ekranas“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

Mintimis apie būsimą dvikovą pasidalino 2000-aisiais ir 2003 metais finaluose prieš sostinės klubą žaidę saugas Aurimas Kučys ir puolėjas Vitalijus Kavaliauskas.

Nusiteikimas, psichologija ir sėkmės faktorius

Anot puolėjo, “Ekranas” yra pasiruošęs būsimam finalui: “Esame geroje formoje, geroje kondicijoje. Neveltui laimėjome 11 rungtynių iš eilės, tik su „Šiauliais“ truputi nepasisekė. Tačiau dėl to galvų nenuleidžiame, kovosime visu 100 procentų ir tikimės pergalės prieš „Žalgirį“. Varžovų pranašumas yra tas, jog jie yra jau rungtyniavę dukart Marijampolėje, mes nesame dar ten žaidę. Tačiau, manau, čia ne kliūtis mums parodyti savo jėgą ir juos įveikti. Pamenu tą finalą 2000-aisiais, kada išėjau į aikštę po keitimo penkiolikai minučių, laimėjome, man turbūt buvo 18 metų. Buvo sunki ir įtempta kova, manau, tokia bus ir sekmadienį. Kas pirmi pelnys įvartį, tie turėtų laimėti finalą. Nugalėtoją lemia nusiteikimas, psichologija ir sėkmės faktorius“, - prieš penktadienio treniruotę kalbėjo V. Kavaliauskas.

Laukia sirgalių paramos

Saugas Aurimas Kučys mano, jog patirtis padės kovoti prieš tokio rango mačų ilgai neragavusius žalgiriečius. „Laukia taurės finalas, varžovas vertas jo. Bus nelengva, tačiau manau, kad mūsų vienas privalumų yra tas, jog esame turėję daugiau tokių svarbių dvikovų, nei priešininkai. Patirtis suteiks mums pliusą. Tikimės, trečius metus iš eilės iškovoti taurę. Manau, jog atvažiuos gausiai sirgalių iš Panevėžio, viliamės gero palaikymo. Būtų malonu, jog „Ekrano“ fanų tribūna būtų kaip niekada užpildyta.

Galbūt aikštės danga gali lemti rungtynėse tam tikrus niuansus, „Žalgiris“ jau dukart žaidė Marijampolėje, mes dar nežaidėme. Čia tik vienos taurės varžybos, tad aikštės danga įtakos daug neturės“, - penktadienį kalbėjo A.Kučys.