J.Mascherano: "Man visiškai neįdomu, ką kalba J.Mourinho" © Eurofootball.lt
"Barcelona" saugas Javieras Mascherano spaudos konferencijoje teigė, kad Jose Mourinho pasvarstymai, jog Lionelis Messi nenusipelnė "Auksinio kamuolio", yra nieko verti.

Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje Madrido "Real" strategas žurnalistams išsakė savo nuomonę, kas šiais metais turėtų gauti geriausiam pasaulio futbolininkui skiriamą apdovanojimą.

Anot ekscentriškojo portugalo, penkiasdešimt L. Messi įvarčių, kuriuos geriausias pasaulio futbolininkas šį sezoną įmušė Ispanijos pirmenybėse ir pagerino visų laikų Europos lygų rekordus, dar vieno titulo jam negarantuoja.

J. Mourinho mano, kad "Auksinį kamuolį" turėtų gauti jo auklėtinis "Real" klube Cristiano Ronaldo. Futbolininkas šį sezoną Primeros lygoje varžovų vartininkus nuginklavo 46 kartus. Anot "Real" trenerio, C. Ronaldo įvarčiai garantavo šalies čempionų vardus "Real" komandai, o taiklūs L. Messi smūgiai yra nieko verti.

"Man nesvarbu, ką sako J. Mourinho. Pasak jo, praėjusio sezono keturiasdešimt C. Ronaldo pelnytų įvarčių kažką reiškia, tačiau šiemet L. Messi penkiasdešimt įmuštų – nieko. Žmonės gali kalbėti, ką jie nori, tačiau aš manau priešingai. Mes laimėjome tris titulus – tai tikrai nemažai. Leo nusipelnė laimėti "Auksinį kamuolį", nes jis mums parodė tai, ko mes nematėme nuo praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio. Mes kalbame apie futbolininką, kuris sumušė 70 ar 80 metų rekordus. Kokį dar apdovanojimą jis turėtų gauti, jei ne "Auksinį kamuolį"", - spaudos konferencijoje kalbėjo J. Mascherano.

Sezonui einant į pabaigą jau tapo įprasti žurnalistų klausimai apie netrukus atsiversiantį vadinamąjį transferų langą. To neišvengė ir "Barcelona" legionierius.

Prieš kelias dienas radijo stotis ONA FM pranešė, kad Katalonijos klubas ketina pasiūlyti naują sutartį argentiniečiui.

Pasak informacijos, užtikrintas futbolininko žaidimas ir nepriekaištingas jo elgesys neliko nepastebėti "Barcelona" vadovų, tad ekipos legionieriui norima pasiūlyti geresnes kontrakto sąlygas ir didesnį atlyginimą. Dabartinė jo sutartis su Katalonijos ekipa galioja iki 2014 metų birželio 30 dienos.

Taip pat teigiama, kad "Barcelona" nepamiršo ir to fakto, kad J. Mascherano, 2010-ųjų vasarą atvykdamas iš "Liverpool", savanoriškai sutiko susimažinti algą ir pats sumokėjo dalį savo išpirkos, tad dabar ketinama kompensuoti nuostolius, kuriuos patyrė argentinietis.

"Tai klubo sprendimas. Jei gausiu pasiūlymą, su malonumu jį priimsiu", - apie savo ateitį "Barcoje" kalbėjo J. Guardiolos į gynėjus "perkvalifikuotas" 27 metų saugas.

Argentiniečiui taip pat teko pasisakyti ir apie būsimą komandos trenerį: "Tito paskyrimas reiškia projekto tęstinumą. Šis pasikeitimas bus mažiausiai skaudus – tai pats geriausias dalykas po tokio sėkmingo trenerio kaip J. Guardiola išėjimo". 41 metų katalonas paskutinį kartą komandai vadovaus gegužės 25 dieną vyksiančiame Karaliaus taurės finale, kuriame "Barca" susitiks su Bilbao "Athletic".