"Kruojos" treneris A.Dambrauskas: „Džiugu, kad pagaliau pasiekėme pergalę namie" © Eurofootball.lt
Pakruojo „Kruoja“ ketvirtadienį savo stadione 2:0 (2:0) pirmąjį kartą klubo istorijoje nugalėjo Alytaus „Dainavą“ ir susigrąžino trečiąją A lygos poziciją. Įvarčius mušė Sergėjus Žygalovas (23 minutę) ir Ernestas Veliulis (31 min.).

Įvarčiai krito pirmajame kėlinyje

Aktyviai rungtynes pradėjusi šeimininkė „Kruoja“ iškart parodė, kad ji rungtynių favoritė. Daugiau kamuolį kontroliavę pakruojiečiai pirmąjį įvartį pelnė 23-ąją minutę, kai iš dešinės kamuolį į vartus pasiuntė S. Žygalovas (1:0).

Antrojo tikslaus smūgio ilgai laukti neteko. Po kelių minučių Valerijaus Čistjakovo perdavimu iš dešinės pasinaudojo Gvidas Juška. Futbolininkas gavo kamuolį tiesiai prieš vartus ir nuginklavo „Dainavos“ vartų sargą Aurimą Dubicką. Įvarčiu „Kruoja“ ilgai nesidžiaugė, nes teisėjas Saulius Atmanavičius užfiksavo nuošalę.

Jokio taisyklių pažeidimo nebuvo 31-ąją minutę kai reidą kairiuoju kraštu tolimu, tiksliu ir gražiu smūgiu užbaigė E. Veliulis (2:0).

Po pertraukos „Kruoja“ atidavė iniciatyvą ir galėjo būti nubausta. Vienas prieš vartininką iššoko „Dainavos“ saugas Valentinas Baranovskis. Alytiškio ir „Kruojos“ vartininką Mario Eltermanio dvikovą laimėjo pastarasis. Šansų turėjo ir Pakruojo komanda, grėsmingai kūrusi kontrišpuolius, po kurių keliskart nedaug trūko, jog kamuolys būtų atsidūręs „Dainavos“ vartuose.

87-ąją minutę Alytaus šansus nubraukė Ruslano Kliukoičio gauta antroji geltona kortelė. „Dainavos“ gynėjas anksčiau yra ginęs „Kruojos“ garbę.

Perrašė istoriją

„Pagaliau laimėjome prieš „Dainavą“. To niekada nebuvo pavykę padaryti. Šiandien ėjome į aikštę nusiteikę rimtai kovai, norėjome laimėti“, – po rungtynių sakė E. Veliulis.

Pasak R. Kliukoičio, raudoną kortelę lėmė per didelis noras ir užsivedimas, žaidžiant prieš buvusią komandą. „Kruoja“ buvo stipresnė“, – pripažino „Dainavos“ gynėjas.

„Kruojos“ vyriausiojo trenerio Aido Dambrausko teigimu, istorinė „Kruojos“ pergalė labai svarbi psichologiškai: „Džiugu, kad pagaliau pasiekėme pergalę namie. Po rungtynių su „Šiauliais“ atrodė, kad mūsų aikštė tarsi užkeikta. Turėjome daug progų, šlubuoja realizacija, bet čempionatas ilgas, tad pasiliekame kitoms rungtynėms.“

„Dainavos“ administratorius Rimantas Bačinskas pripažino, jog „Kruoja“ buvo stipresnė ir tai matėsi aikštėje: „Norėčiau pagirti savo vyrus už kovingumą. Jie atidavė visą save.“