BLOG'as: Simbolinė Europos lygos sudėtis (FOTO) © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Ne visada pavykdavo šiam turnyrui skirti tiek dėmesio, kiek jis nusipelno, bet sezono gale verta parašyti ir apie jį.

GK Courtoisas "Atletico"

Jau tradicija tampa, kad "Atletico" randa jauną genialų vartininką. Nepaisant jaunystės ir mažos patirties, jis viso turnyro metu demonstravo labai solidų žaidimą. Vienintelis skirtumas nuo de Gea, kad už jį "Atletico" pinigų negaus. Chelsea bosai gali trinti rankas, jie rado puikų žaidėją, kuris ateityje galės pakeisti Čechą.



LB Luisas Felipe "Atletico"

Sužaidė puikų sezoną. Puikiai įsipaišė į trenerio schemas, nuolat buvo aktyvus kuriant atakas. Tiesiog šiuolaikinio krašto gynėjo etalonas.

CB Godinas "Atletico"

Turbūt gerai padarė, kad nepersikėlė vasarą į "Chelsea". Dabar ir taip labai solidi jo kaina turėjo dar smarkiau pakilti. Viena iš pagrindinių "Atletico" sėkmingos gynybos paslapčių yra Godinas.

CB Papadopoulosas "Schalke"

Graikai savo gynybiniais sugebėjimais garsėjo mažiausiai nuo 2004. Naujoji karta galimybėmis nenusileidžia. Jaunasis graikas sužaidė puikų sezoną ir pretenduoja ateityje tapti vienu geresnių CB Europoje.

RB Iraola "Athletic"

Vienas iš baskų lyderių šiame sėkmingame jų žygyje stebinant Europą. Visada aktyvus puolime ir beveik nedarantis klaidų gynyboje. Vėlokai atsiskleidė, bet tikimybė rasti naują gerą klubą tikrai išaugo. Klausimas, ar jis to norės.

DM Gabi "Atletico"

Tokioje komandoje sunku jį būtų pavadinti žvaigžde, bet su savo darbu susitvarkė fantastiškai. Keldavo didelių problemų varžovų kūrėjams.

DM Javi Martinezas "Athletic"

Žaidė ten, kur reikėjo - tiek gynybos širdyje, tiek aikštės centre ir visur buvo genialiai geras. Neabejotinai nusipelnė didesnių klubų dėmesio.

LW Munianas "Athletic"

Vienas iš komandos lyderių būdavo nuolatinė grėsme visiems varžovams. Sužaidė nemažai įsimintinų mačų ir buvo vienas rezultatyvesnių klube.

AMC Diego "Atletico"

Pagaliau rado klubą, kuriame gali atsiskleisti ir trenerį, kuris sugebėtų rasti lyderio vaidmenį savo schemose. Po tokio sezono turėjo gerokai pasikelti savo vertę rinkoje.

RW Adrianas "Atletico"

Kad Falcao bus įvarčių mašina, tą buvo galima prognozuoti. Kad iš "Deportivo" atėjęs jaunas "wingeris" sudarys jam konkurenciją kovojant dėl rezultatyviausio komandos žaidėjo vardo, itin netikėta.

CF Falcao "Atletico"

Antrą sezoną iš eilės buvo didžiausia Europos lygos žvaigždė. Vėl negailestingai mušė įvarčius, vėl buvo sunkiai sustabdomas. Nors ši komanda puikiai dirbo jam, bet jis vertas daugiau.



Treneris Verbeekas AZ

Alkmaro komandos nei viename etape nebuvo galima vadinti favoritais. Bet krito "Udinese" ir "Anderlecht". Jeigu ne tragiškos pirmos rungtynės su "Valencia", galėjo keliauti labai toli.