BLOG'as: mintys po "Bundeslygos" sezono (FOTO) © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Tradicinis apžvalgėlių ciklas pasibaigus čempionatams. Pirmiausiai - apie Bundeslygą:

Simbolinė sudėtis:

GK Weidenfelleris "Borussia"

Taip, Neueris gerino rekordus ir buvo labai geras, bet ne visą sezoną sužaidė taip, kaip tą sezono dalį, kai buvo monstras ir trumpam leido pamiršti Kahną. Weidenfelleris buvo tas žmogus, kuris ne kartą gelbėjo savo komandą ir sužaidė puikų sezoną, deja, eilinį kartą, neatkreipė rinktinės trenerių dėmesio.



LB Lahmas "Bayern"

Šį sezoną gal ir nebuvo toks svarbus faktorius puolime, kaip anksčiau, bet "Bayern" puolimu skųstis negali. Kas kita gynyba, o geresnio krašto gynėjo šį sezoną "Bayern" neturėjo. Žaidė tame krašte, kuriame reikėjo, lopė gynybos skyles, kartais blykstelėdavo aktyvumu puolime.

CB Hummelsas "Borussia"

Turbūt geriausias šio sezono lygos gynėjas. Žaidė taip, kaip ne visi TOP klasės CB sugeba savo brandos amžiuje, tad baisu, kas gali iš jo išaugti, jeigu ir toliau taip tobulės.

CB Badsturberis "Bayern"

Dar viena priežastis, kodėl nepaisant neįspūdingos gynybos "Bayern" išlaikė intrigą kovoje dėl titulo. Neturėjo lygiaverčio partnerio gynybos širdyje, tad darbo kliūdavo sočiai.

RB Piszczekas "Borussia"

Vienas labiausiai patobulėjusių lygos gynėjų. Kaip gynėjas, mušė visai nemažai įvarčių, susitvarkydavo su savo užduotimis gynyboje ir padėdavo atakuojantiems žaidėjams.

DM Kehlis "Borussia"

Komandos veteranas vėl sužaidė puikų sezoną ir daug prisidėjo prie komandos sėkmės. Buvo fantastiškas griovėjas ir sugebėjo išlaikyti gerą formą praktiškai visą sezoną.

DM Gundoganas "Borussia"

Nors ne visada žaisdavo nuo rungtynių pradžios, bet gana netikėtai sugebėjo tapti rimtu veiksniu komandos sėkmei. Kaip atraminis saugas, gana daug nuveikdavo ir puolime. Nors Benderis žaidė daugiau, man žymiai geresnį įspūdį paliko Gundoganas. Kadangi Schweinsteigerio sezoną sugadino traumos, todėl avansu įtraukiau jį ir į šią komandą.

LW Ribery "Bayern"

Nors ir buvo situaciją, kada su Robbenu nepasidalindavo kamuolio, bet vien faktas, kad nebuvo kalbama apie jo išvykimą, kai apie Robben išvažiavimą kalbų buvo itin daug, rodo, kas šį sezoną buvo "Bayern" bosas. Pilnai atsigavo po skandalų ir kitų nesklandumų ir vėl ryškiai žibėjo.

AMC Kagawa "Borussia"

Nors paskutiniu metu gerokai atsipalaidavo, turbūt didelę įtaką padarė ir MU dėmesys, bet tai jo nuopelnų nesumažina. Sukūrė aibę progų komandos draugams, buvo rezultatyvus ir pats, atsiliko tik nuo Lewandowski savo komandoje. Tad sutarties su MU nusipelnė.

RW Blaszczykowskis "Borussia"

Dar vienas žmogus, kurio žaidimas turėtų džiuginti Lenkijos rinktinės trenerius. Po neįspūdingo praėjusio sezono, šiemet reabilitavosi, būdavo aktyvus ir itin naudingas komandai. Manau, kad šį sezoną jis buvo geresnis net už Robbeną.

CF Huntelaaras "Schalke"

Užtemdė net Raulį. Aišku, netapo genialiu technišku puolėju per vieną naktį, bet šį sezoną užteko ir ūgio, sugebėjimo atsidurti laiko ir vietoje, bei fizinės jėgos. Jeigu ne jis, turbūt "Schalke" būtų neiškovojusi medalių.

Treneris Favre "Mgladbach"

Su antruoju jo klubu Vokietijoje pagaliau užklupo šlovė. Turėjo būrį talentingų žaidėjų, daug su jais dirbo ir pasiekta Čempionų lyga. Nors klubo istorija įspūdinga, niekas to iš komandos tikrai nesitikėjo. Laukia dar didesnė intriga, kaip seksis grįžti į tarptautinę areną be kelių išvyksiančių lyderių.



Šaunuoliai: "Mgladbach"

Nevykėliai: "Hamburg". Neteko RvN, tačiau jis nebuvo itin galingas ginklas pernai. Ir Elios, bet taip ne po įspūdingo sezono, bei dar kelių buvusių lyderių. Sudėtį pastiprino jauni žaidėjai, dauguma tikrai alkani žaidybinio laiko ir turėję noro pasirodyti. Bet nei jaunųjų iš "Chelsea" įsigytų žaidėjų entuziazmas, nei veteranų pastangos negelbėjo. Tik sezono viduryje pristabdytas kritimas ir gana gėdinga 15 vieta.