Fergusonas: "Man City" prireiks šimto metų, kad pasiektų tiek, kiek mes © Eurofootball.lt
"%c00040" strategas Seras Aleksas Fergusonas nesureikšmino nesėkmės Anglijos čempionate ir tikino, kad titulą iškovojusiam "%c00054" prireiks daug laiko norint pasivyti jo komandą.

Paskutiniame ture "Man City" dramatiškai 3-2 įveikė Londono "Queens Park Rangers" ir aplenkė "Man Utd" tik dėl geresnio įvarčių santykio. Pažymėtina, jog 'Raudonieji velniai' su 89 taškais įeis į "Premier" lygos istoriją kaip daugiausiai taškų surinkusi, bet trofėjaus nelaimėjusi ekipa.

"Nesėkmė - labai skaudi, bet per 26 metus patyrėme daug pakylimų ir nuosmukių,- sakė Fergusonas. - Turime turtingą istoriją, kuriai niekas negali prilygti. "Man City" prireiks šimto metų, norint tai pasiekti."

Ir tęsė: "Sulaukėme naujo iššūkio, o mums jie patinka. Varžovai puikiai supranta, kad aš niekur nedingsiu."

Dar prieš paskutinį turą škotas nežadėjo didelių permainų sudėtyje: "Nemanau, jog reikia atšviežinti sudėtį. Turime puikią bazę, o jauni žaidėjai, tikiuosi, sparčiai bręs. Philas Jonesas, Chrisas Smallingas, Danny Welbeckas, Tomas Cleverley turi viską, kad pakartotų Wayne'o Rooney ir Cristiano Ronaldo kelią. Be to, yra broliai Da Silvos, Davidas de Gea. Apsčiai talento."

Spėjama, kad Fergusono akiratyje futbolininkų rinkoje bus saugai, o tarp galimų kandidatų įvardijami Milano "Inter" lyderis Wesley Sneijderis, Dortmundo "Borussia" atstovaujantis Shinji Kagawa, taip pat "Lille" krašto saugas Edenas Hazardas.