V.Ivanauskas: „Smagu grįžti į legendinį „Žalgirio“ stadioną“ © Eurofootball.lt
Vilniaus futbolo klubo „REO“ į legendinį sostinės „Žalgirio“ stadioną grįžo su trenksmu. Vilniečiai penktadienio vakarą 1:0 (0:0) įveikė Gargždų „Bangą“ ir įsirašė antrą pergalę Lietuvos futbolo A lygos čempionate.

„Šiek tiek pakeitėme gynybą, laiku atlikome porą žaidėjų keitimų. Manau, kad ši pergalė buvo dėsninga“, – po rungtynių sakė A lygos debiutantams vadovavęs Viačeslavas Sukristovas.

Vilniečiai savo namų aikštėje žaidė ramiai, kontroliavo kamuolį ir užtikrintai gynėsi. Į gynybos grandį buvo perkeltas patyręs Karolis Jasaitis, kuris neutralizavo ne vieną varžovų išpuolį ir iniciavo kontratakas.

Vienintelį įvartį pelnė Mindaugas Grigalevičius, pasiuntęs į varžovų vartus „Bangos“ vartininko jau atmuštą kamuolį.

Kaip „REO“ konsultantas rungtynėse debiutavo ir garsus futbolo specialistas Valdas Ivanauskas.

„Smagu grįžti į legendinį „Žalgirio“ stadioną. Nepakartojamas jausmas. Ir ypač smagu grįžti su pergale“, – sakė V.Ivanauskas.

Prieš savaitę vandalai nuniokojo „Žalgirio“ stadioną, priversdami perkelti „REO“ rungtynes su Alytaus „Dainava“. Tačiau mačo su Gargždų futbolininkais metu vandalizmo žymių jau nebuvo matyti.

Atsidėkodami „Žalgirio“ stadiono darbuotojams ir ypač Stasei Morkūnaitei, „REO“ vadovai jai per pertrauką dedikavo grupės „Poliarizuoti stiklai“ kūrinį „Mėlynakė Stasė“.