Guardiola rengiasi tarti "sudie" "Barcelona" klubui © Eurofootball.lt
Penktadienį popiet sušauktoje spaudos konferencijoje turėtų būti oficialiai patvirtina, kad iš "%c00006" vyriausiojo trenerio pareigų traukiasi Pepas Guardiola.

Strategas daugiau nei tris valandas diskutavo su klubo prezidentu Sandro Rossellu. Nors jam buvo pasiūlyti neriboti ištekliai komandos sudėties stiprinimui, pasiekti susitarimo nepavyko. Tiesa, Rossellas vis dar tikisi, kad ispanas paskutinę akimirką persigalvos ir pratęs birželį baigsiančią galioti sutartį, tačiau dideli lūkesčiai nepuoselėjami.

Teigiama, kad Guardiola nusprendė metus ilsėtis, todėl kitą sezoną nieko netreniruos. Penktadienį ryte jis turėtų susitikti su Katalonijos komandos futbolininkais ir pranešti apie permainas.

Pastarosios kelios dienos "Barcelona" buvo itin nesėkmingos: savaitgalį pralaimėtas principinis mūšis Madrido "Real" ekipai, praktiškai palaidojęs viltis apginti šalies čempionų vardą, o antradienio lygiosios su Londono "Chelsea" užkirto kelią į Čempionų lygos finalą.

Nepaisant to, klubo vadovai gyrė Guardiolą ir drąsino likti prie ekipos vairo. Prezidentas Rossellas kalbėjo: "Mes juo pasitikime. Pepas yra žmogus, idealiausiai tinkantis mūsų žaidimo stiliui."

Prie "Barcelona" vairo 41 metų Guardiola stojo prieš ketverius metus - prieš tai jis treniravo dublerių komandą. Per šį laiką jam pavyko laimėti net du Čempionų lygos trofėjus, triskart triumfuoti Ispanijos čempionate, kelti į viršų šalies Karaliaus taurę, triskart - Ispanijos Supertaurę, po dukart- UEFA Supertaurę ir FIFA klubų čempionato taurę.