UEFA nepaklūsta FIFPro raginimui anuliuoti korteles prieš ČL finalą (PAPILDYTA) © Eurofootball.lt
Profesionalius futbolininkus vienijanti sąjunga FIFPro ragina UEFA pademonstruoti atlaidumą bei leisti UEFA Čempionų lygos finale rungtyniauti dėl geltonų kortelių suspenduotiems žaidėjams.

Pagal galiojančias taisykles, futbolininkas, gavęs tris geltonas korteles per kelerias Čempionų lygos rungtynes po grupių etapo, yra automatiškai suspenduojamas vienam mačui.

Nepaisant to, UEFA atstovas patikino, kad taisyklės privalo galioti nuo sezono pradžios iki pabaigos, o bet kokios permainos gali įvykti tik po ilgų diskusijų komitetuose.

Tokios sankcijos itin skaudžiai atsilieps abiems finalininkams - Londono "Chelsea" ir Miuncheno "Bayern". Anglams dėl šios priežasties teks verstis be Branislavo Ivanovičiaus, Ramireso ir Raulio Meireleso, o "Bayern" treneris ieškos kuo užpildyti Luizo Gustavo, Davido Alabos ir Holgerio Badstuberio paliktas spragas.

"Bet kas, pusfinalyje pasielgęs nesportiškai, turi būti pašalintas iš aikštės ir praleisti finalą, tačiau geltonos kortelės negali būti priežastis praleisti svarbiausią karjeros mačą,- sakė FIFPro atstovas Simonas Barkeris. - Pavyzdžiui, Alaba paslydo ir kamuolys atsimušė į jo ranką - nuobauda praleisti finalą yra per griežta.

"Kai kurie sako, jog tai atriš rankas futbolininkams pusfinalyje daryti, ką nori, tačiau toks argumentas nesąmoningas. Rimtas taisyklių pažeidimas lemtų raudoną kortelę."